Kamerakopterilla taltioit näyttävää ilmakuvaa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kamerakopterilla taltioit näyttävää ilmakuvaa

Kopterikameralla taltioit näyttävää ilmakuvaa

Minikokoista, nelipropellista helikopteria muistuttavat kamerakopterit tarjoavat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kuvaajille.

Jaa Somessa
Teksti:
Saku Schildt
Kuvat:
SOK

Kamerakopterilla saa tyylikästä, kymmenien metrien korkeudelta taltioitua videokuvaa vaikkapa omasta kotipihasta tai sukujuhlista. Niillä pääsee kuvaamaan muuten ulottumattomissa olevia korkeita paikkoja ja tallennettua kilometrien säteeltä kotikylän tapahtumia.

Kamerakopterien lennättämistä koskevat samat lentokiellot kuin muutakin lentoliikennettä, ja muiden ihmisten yksityisyyttä tulee luonnollisesti kunnioittaa.

Kamerakoptereilla voi ottaa videokuvan lisäksi still-kuvia. Laitteen käyttöönotto on tehty helpoksi: usein tarvitsee vain kiinnittää propellit laitteeseen ja ladata akku, ja kopteri on käyttövalmis. Neljäpropelliset laitteet lentävät vakaasti eivätkä putoa helpolla.

Laitteen ohjaimessa on monitori, josta näkee kopterin kuvaaman videon, joten sitä on helppo ohjata vaikka laite lentäisi korkealla näkökentän rajamailla. Kamerakopterien hinnat ovat keskimäärin 500–1500 euroa.

Julkaistu: 8.11.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa