Aasialainen raastesalaatti
Ainekset
500 g
Porkkanaa
Nippu ruohosipulia
KASTIKE:
2 kpl
Pala inkivääriä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Limetin mehu
LISÄKSI:
2 rkl
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Näin teet
1
Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon hienonnettu ruohosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset. Purista paloiteltu inkivääri valkosipulipuristimella mehuksi kulhoon. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Lisää kastike raasteen joukkoon ja kääntele sekaisin. Paahda kuivalla pannulla siemenet ja lisää salaatin joukkoon. Tarjoa lisäkesalaattina.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.6.2009
Muokattu: 15.11.2018