Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aprikoosi-mascarponeveneet

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäinen, pehmeän juustoinen jälkiruoka valmistuu grillissä tai uunissa parissa kymmenessä minuutissa.

Ainekset

8 kpl
Aprikoosia
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vadelmia
1 1/2 dl
Pistaasipähkinöitä
1/2 dl
Juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Grillaa aprikooseja tai paista pannulla leikkuupinta alaspäin muutama minuutti, kunnes pinta hieman tummuu.

Yhdistä juusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Lusikoi 2 rkl mascarponea aprikoosin päälle ja paina vadelmat pinnalle. Laita aprikoosit grilli- tai uunivuokaan. Grillaa keskilämmöllä kannen alla tai paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Viimeistele aprikoosit hunajalla ja pistaasilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

294

1228

16,5 g

2,0 g

27,3 g

27,0 g

6,5 g

5,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli