Aprikoosi-mascarponeveneet

Kesäinen, pehmeän juustoinen jälkiruoka valmistuu grillissä tai uunissa parissakymmenessä minuutissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplaprikoosia
1 kpl(250 g) mascarponejuustoa
1 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dlvadelmia
1 1/2 dlpistaasipähkinöitä
1/2 dljuoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Grillaa aprikooseja tai paista pannulla leikkuupinta alaspäin muutama minuutti, kunnes pinta hieman tummuu.

    Yhdistä juusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Lusikoi 2 rkl mascarponea aprikoosin päälle ja paina vadelmat pinnalle. Laita aprikoosit grilli- tai uunivuokaan. Grillaa keskilämmöllä kannen alla tai paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

    Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Viimeistele aprikoosit hunajalla ja pistaasilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä