Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avgolemono eli kreikkalainen sitruunainen kanakeitto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Avgolemonossa eli sitruunaisessa kanakeittossa on hienostunut maku, vaikka raaka-aineet ovat simppelit. Liemen kermaisuuden salaisuus on kananmunassa.

Ainekset

450 g
kanan paistileikkeitä
1 1/2 l
vettä
2 kpl
kana-annosfondia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
1 kpl
sitruuna
2 kpl
kananmunaa

Lisäksi

mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä
1/2
ruukku lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota leikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.

450 g
kanan paistileikkeitä
2

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondit, suola, pippuri ja leikkeet. Keitä noin 15 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää. Kuori tarvittaessa pinnalle noussut vaahto. Nosta kypsät leikkeet leikkuulaudalle ja riivi kahdella haarukalla suupaloiksi.

1 1/2 l
vettä
2 kpl
kana-annosfondia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Lisää sipuli, porkkana ja riisi kanaliemeen. Keitä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
4

Purista sitruunan mehu (1 dl). Sekoita mehu ja munat kulhossa. Ota 1 desilitra kuumaa kanalientä ja vatkaa liemi hitaasti kaataen munaseokseen. Kaada munaseos keittoon samalla sekoittaen.

1 kpl
sitruuna
2 kpl
kananmunaa
5

Lisää kana takaisin keittoon. Kuumenna keitto miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, jottei munat juoksetu. Viimeistele annokset pippurilla, öljyllä ja persiljalla.

mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä
1/2
ruukku lehtipersiljaa

Vinkki: Kuutioi keittoon halutessasi yksi lehtisellerin varsi.

Vinkki: Keitto valmistuu vielä nopeammin, jos korvaat paistileikkeet kypsillä kanasuikaleilla.

Vinkki: Voit korvata riisin orzo-pastalla, mutta silloin keitto ei ole gluteeniton.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.1.2025
|
Muokattu: 30.1.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

231

966

5,5 g

1,7 g

23,5 g

0,8 g

1,2 g

19,7 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

mustapippuria rouhittuna,

oliiviöljyä,

ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli