Avgolemono eli kreikkalainen sitruunainen kanakeitto
Ainekset
Valmistus
Ota leikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondit, suola, pippuri ja leikkeet. Keitä noin 15 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää. Kuori tarvittaessa pinnalle noussut vaahto. Nosta kypsät leikkeet leikkuulaudalle ja riivi kahdella haarukalla suupaloiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Lisää sipuli, porkkana ja riisi kanaliemeen. Keitä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
Purista sitruunan mehu (1 dl). Sekoita mehu ja munat kulhossa. Ota 1 desilitra kuumaa kanalientä ja vatkaa liemi hitaasti kaataen munaseokseen. Kaada munaseos keittoon samalla sekoittaen.
Lisää kana takaisin keittoon. Kuumenna keitto miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, jottei munat juoksetu. Viimeistele annokset pippurilla, öljyllä ja persiljalla.
Vinkki: Kuutioi keittoon halutessasi yksi lehtisellerin varsi.
Vinkki: Keitto valmistuu vielä nopeammin, jos korvaat paistileikkeet kypsillä kanasuikaleilla.
Vinkki: Voit korvata riisin orzo-pastalla, mutta silloin keitto ei ole gluteeniton.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
231
966
5,5 g
1,7 g
23,5 g
0,8 g
1,2 g
19,7 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
mustapippuria rouhittuna,
oliiviöljyä,
ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli