Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avokado-retiisisalaatti

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Ensin tehdään kulhossa kesäisen salaatin kastike. Itse salaatti lisätään kastikkeeseen vasta hetki ennen herkuttelua.

Ainekset

2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Lime
1 kpl
Nippu retiisejä
Pala vesimelonia
1 kpl
Kurkku
200 g
Friseesalaattia
2 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Chili
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Sormisuolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise avokadot ja poista kivet. Ota yksi avokadonpuolikas erilleen. Viipaloi loput. Purista ½ limen mehu viipaleille. Irrota retiisit naateista. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Ota parhaat naatit siivilään. Huuhtele ja kuivaa ne hyvin. Silppua naatit. Paloittele meloni ja kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Silppua kevätsipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi chili.

Lusikoi avokadonpuolikas isoon kulhoon. Murskaa haarukalla. Purista ½ limen mehu joukkoon. Lisää retiisin naattisilppu, puolet chilistä, öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita. Lisää salaatti ja kasvikset. Sekoita kevyesti nostellen ja ripauta pinnalle hieman mustapippuria ja chiliviipaleita. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 26.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

99

413

9,4 g

1,3 g

1,0 g

0,9 g

2,4 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Lime,

Pala vesimelonia,

Chili,

1 tl Sormisuolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli