Avokado-retiisisalaatti

Ensin tehdään kulhossa kesäisen salaatin kastike. Itse salaatti lisätään kastikkeeseen vasta hetki ennen herkuttelua.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
2 kplavokadoa
1 kpllime
1 kplnippu retiisejä
pala vesimelonia
1 kplkurkku
200 gfriseesalaattia
2 kplkevätsipulinvartta
1 kplchili
2 rkloliiviöljyä
1 tlsormisuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise avokadot ja poista kivet. Ota yksi avokadonpuolikas erilleen. Viipaloi loput. Purista ½ limen mehu viipaleille. Irrota retiisit naateista. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Ota parhaat naatit siivilään. Huuhtele ja kuivaa ne hyvin. Silppua naatit. Paloittele meloni ja kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Silppua kevätsipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi chili.

    Lusikoi avokadonpuolikas isoon kulhoon. Murskaa haarukalla. Purista ½ limen mehu joukkoon. Lisää retiisin naattisilppu, puolet chilistä, öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita. Lisää salaatti ja kasvikset. Sekoita kevyesti nostellen ja ripauta pinnalle hieman mustapippuria ja chiliviipaleita. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Lime, Pala vesimelonia, Chili, 1 tl Sormisuolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Elvi Rista
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä