Avokadoshotti

arvosana3/5

(1)arvio
12 Annosta

15 min

Avokadoshotti sopii brunssille, piknikille ja monenlaisiin juhliin, myös esimerkiksi valmistujaistarjoiluihin. Voit halutessasi koristella juomat rapeiksi paistetuilla pekonipaloilla tai varsiselleritikuilla.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
2 kplavokadoa
1 kplkurkku
1 kplsitruunan mehu
2 kpllimetin mehu
4 dlomenamehua
1 tlsuolaa
1 tlsokeria

Pinnalle

rosee- tai cayennenpippuria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise avokadot, poista niistä kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon tai tehosekoittimeen. Palaoittele joukkoon kurkku. Lisää limetin- ja sitruunanmehu, suola ja sokeri. Pyöräytä seos tahnaksi.

    Lisää omenamehua kunnes seoksesta tulee juotavaa. Kaada juoma pieniin laseihin, ripottele pinnalle murskattua roseepippuria tai ripaus cayennenpippuria.

    Vinkki:

    Voit halutessasi koristella juomat rapeiksi paistetuilla pekonipaloilla tai varsiselleritikuilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan mehu, Limetin mehu, 1 tl Suolaa, 1 tl Sokeria, Rosee- tai cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä