Avokadoshotti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Avokadoshotti

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Avokadoshotti sopii brunssille, piknikille ja monenlaisiin juhliin, myös esimerkiksi valmistujaistarjoiluihin. Voit halutessasi koristella juomat rapeiksi paistetuilla pekonipaloilla tai varsiselleritikuilla.

Ainekset

2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Kurkku
1 kpl
Sitruunan mehu
2 kpl
Limetin mehu
4 dl
Omenamehua
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria

pinnalle

Rosee- tai cayennenpippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise avokadot, poista niistä kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon tai tehosekoittimeen. Palaoittele joukkoon kurkku. Lisää limetin- ja sitruunanmehu, suola ja sokeri. Pyöräytä seos tahnaksi.

Lisää omenamehua kunnes seoksesta tulee juotavaa. Kaada juoma pieniin laseihin, ripottele pinnalle murskattua roseepippuria tai ripaus cayennenpippuria.

Vinkki:

Voit halutessasi koristella juomat rapeiksi paistetuilla pekonipaloilla tai varsiselleritikuilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

212

51

3,3 g

0,4 g

4,0 g

3,9 g

1,3 g

0,7 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan mehu,

Limetin mehu,

1 tl Suolaa,

1 tl Sokeria,

Rosee- tai cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli