Baba ganoush -munakoisotahna

arvosana4/5

(3)arviota
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Lähi-idän ruoista tuttu munakoisotahna eli Baba ganoush sopii dippikastikkeeksi, levitteeksi ja ruokien lisukkeeksi. Tahnaan käytetään tahinia, joka valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 g(2 kpl) munakoisoa
1 kpliso valkosipulinkynsi
1/2 dlsitruunamehua
2 rkltahinia
1 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
2 rklpersiljaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta on tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.

    MääräAinesosa
    700 g(2 kpl) munakoisoa
  2. 2

    Anna munakoisojen hieman jäähtyä ja kaavi sisukset lusikalla siivilään. Anna valua hetki. Siirrä tahna kulhoon ja lisää raastettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, tahini, öljy ja suola.

    MääräAinesosa
    1 kpliso valkosipulinkynsi
    1/2 dlsitruunamehua
    2 rkltahinia
    1 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Soseuta sauvasekoittimella niin, että tahnaan jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa hienonnetusta persiljasta ja koristele lopulla. Pirskota pinnalle hieman öljyä.

    MääräAinesosa
    2 rklpersiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä