Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta on tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.
Anna hieman jäähtyä ja kaavi sisukset siivilään lusikalla. Anna valua hetki. Siirrä tahna kulhoon ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä. Lisää sitruunamehu, tahini ja öljy, mausta suolalla.
Soseuta sauvasekoittimella niin, että seokseen jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa persiljasta ja koristele lopulla. Pirskota pinnalle hieman öljyä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
37
154
2,5 g
0,3 g
2,2 g
2,2 g
1,7 g
0,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Iso valkosipulinkynsi,
2 rkl Tahini-tahnaa,
0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli