Baba ganoush -munakoisotahna
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lähi-idän ruoista tuttu munakoisotahna eli Baba ganoush sopii dippikastikkeeksi, levitteeksi ja ruokien lisukkeeksi. Tahnaan käytetään tahinia, joka valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä.
| 700 g | (2 kpl) munakoisoa |
| 1 kpl | iso valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 2 rkl | tahinia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | persiljaa |
- 1.
Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta on tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.
- 2.
Anna munakoisojen hieman jäähtyä ja kaavi sisukset lusikalla siivilään. Anna valua hetki. Siirrä tahna kulhoon ja lisää raastettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, tahini, öljy ja suola.
- 3.
Soseuta sauvasekoittimella niin, että tahnaan jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa hienonnetusta persiljasta ja koristele lopulla. Pirskota pinnalle hieman öljyä.
Baba ganoush -munakoisotahna
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Lähi-idän ruoista tuttu munakoisotahna eli Baba ganoush sopii dippikastikkeeksi, levitteeksi ja ruokien lisukkeeksi. Tahnaan käytetään tahinia, joka valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (2 kpl) munakoisoa |
| 1 kpl | iso valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 2 rkl | tahinia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | persiljaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta on tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.
Määrä Ainesosa 700 g (2 kpl) munakoisoa - 2
Anna munakoisojen hieman jäähtyä ja kaavi sisukset lusikalla siivilään. Anna valua hetki. Siirrä tahna kulhoon ja lisää raastettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, tahini, öljy ja suola.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso valkosipulinkynsi 1/2 dl sitruunamehua 2 rkl tahinia 1 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa - 3
Soseuta sauvasekoittimella niin, että tahnaan jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa hienonnetusta persiljasta ja koristele lopulla. Pirskota pinnalle hieman öljyä.
Määrä Ainesosa 2 rkl persiljaa
Ravintosisältö
80
Energiaa kcal
337
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
80
Energiaa kcal
337
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























