Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Baba ganoush -munakoisotahna

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lähi-idän ruoista tuttu munakoisotahna eli Baba ganoush sopii dippikastikkeeksi, levitteeksi ja ruokien lisukkeeksi. Tahnaan käytetään tahinia, joka valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä.

Ainekset

2 kpl
(noin 700 g) munakoisoa
1 kpl
Iso valkosipulinkynsi
1/2 dl
Sitruunamehua
2 rkl
Tahini-tahnaa
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Sormisuolaa
2 rkl
Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta on tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.

Anna hieman jäähtyä ja kaavi sisukset siivilään lusikalla. Anna valua hetki. Siirrä tahna kulhoon ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä. Lisää sitruunamehu, tahini ja öljy, mausta suolalla.

Soseuta sauvasekoittimella niin, että seokseen jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa persiljasta ja koristele lopulla. Pirskota pinnalle hieman öljyä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

37

154

2,5 g

0,3 g

2,2 g

2,2 g

1,7 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Iso valkosipulinkynsi,

2 rkl Tahini-tahnaa,

0,5 tl Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli