Baba ganoush -munakoisotahna | Tahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Baba ganoush -munakoisotahna

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lähi-idän ruoista tuttu munakoisotahna eli Baba ganoush sopii dippikastikkeeksi, levitteeksi ja ruokien lisukkeeksi. Tahnaan käytetään tahinia, joka valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä.

Ainekset

2 kpl
(noin 700 g) munakoisoa
1 kpl
Iso valkosipulinkynsi
1/2 dl
Sitruunamehua
2 rkl
Tahini-tahnaa
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Sormisuolaa
2 rkl
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta on tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.

Anna hieman jäähtyä ja kaavi sisukset siivilään lusikalla. Anna valua hetki. Siirrä tahna kulhoon ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä. Lisää sitruunamehu, tahini ja öljy, mausta suolalla.

Soseuta sauvasekoittimella niin, että seokseen jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa persiljasta ja koristele lopulla. Pirskota pinnalle hieman öljyä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

154

37

2,5 g

0,3 g

2,2 g

2,2 g

1,7 g

0,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Iso valkosipulinkynsi,

2 rkl Tahini-tahnaa,

0,5 tl Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli