Bataatti-kvinoasalaatti

Bataatti-kvinoasalaatissa on mukana kuivattuja karpaloita. Sitruunainen minttu-vinegretti viimeistelee kasvislisäkkeen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkvinoaa
6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 kpl(800 g) bataatti
2 rkloliiviöljyä
1/2 dlkuivattuja karpaloita
50 grucolasalaattia

Minttu-hunajavinegretti

2 rklsitruunamehua
1 rkloliiviöljyä
1 rklhunajaa
1 tlkuivattua minttua

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä siivilässä. Keitä kvinoa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.

    Kuori ja kuutioi bataatti. Levitä bataattikuutiot leivinpaperoidulle pellille, pirskota päälle öljy ja pyörittele sekaisin. Paahda bataatteja 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

    Sekoita vinegretin ainekset. Nosta kulhoon bataatit, kvinoa, pilkotut karpalot ja rucolasalaatti. Sekoita joukkoon vinegretti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 dl Vettä, 50 g Rucolasalaattia, 1 tl Kuivattua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä