Bataattimuusi

arvosana4/5

(5)arviota
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Bataattimuusi on maukas vaihtoehto perunamuusille. Keitä bataatit kasvisliemessä, niin erillistä suolalisäystä ei tarvita. Tässä hyvä lisuke vaikka paistetulle lohelle!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgbataattia
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
vettä
1 rklmargariinia

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja lohko bataatit. Laita bataatit ja liemikuutio kattilaan. Lisää vettä niin, että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes bataatit ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgbataattia
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    vettä
  2. 2

    Valuta keitinliemi talteen ja soseuta bataatit perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää rasva ja lientä, kunnes muusi on sopivan pehmeää.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia

Jos haluat samettisen sileän bataattipyreen, soseuta bataatti sauvasekoittimella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä