Blinipannukakku ja savulohismetana

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Oikaise tekemällä blinit pannukakkuna, niin saat herkuteltavaa kerralla koko porukalle ilman käryä! Päällystä näyttävä blinipannari sitruunaisella savulohitahnalla tai tarjoa täyte erikseen.

Ainekset

MääräAinesosa
7 dlmaitoa
150 g(1 prk) bulgarian jogurttia
25 g(½ pkt) hiivaa
2 dlvehnäjauhoja
2 dltattarijauhoja
1 tlsuolaa
50 gvoita
3 kplkananmunaa

Savulohismetana

250 - 300 g(1 pkt) savustettua kirjolohta
1 kplsitruuna (luomu)
1/2 kplruukkua tilliä
240 g(2 prk) smetanaa
2 tlhunajaa
1 tldijoninsinappia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kplpieni punasipuli
100 g(1 rs) kirjolohen mätiä
tilliä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Kaada seos isoon kulhoon ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä 45–60 min, kunnes se kuplii.

    MääräAinesosa
    7 dlmaitoa
    150 g(1 prk) bulgarian jogurttia
    25 g(½ pkt) hiivaa
    2 dlvehnäjauhoja
    2 dltattarijauhoja
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista täyte. Poista kalasta nahka, paloittele kala ja siirrä kulhoon. Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Säästä toinen puolikas koristeluun. Hienonna tilli. Lisää kaikki ainekset kalan joukkoon ja sekoita. Siirrä peitettynä jääkaappiin tekeytymään.

    MääräAinesosa
    250 - 300 g(1 pkt) savustettua kirjolohta
    1 kplsitruuna (luomu)
    1/2 kplruukkua tilliä
    240 g(2 prk) smetanaa
    2 tlhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1 tldijoninsinappia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita munat ja voi kohonneeseen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille korkeareunaiselle uunipellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    3 kplkananmunaa
  4. 4

    Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Levitä lohismetana jäähtyneelle pannarille tai tarjoa erikseen. Viimeistele sipulilla, mädillä, tillillä ja sitruunalla.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    100 g(1 rs) kirjolohen mätiä
    tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g (1 prk) Bulgarian jogurttia, tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
15.12.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä