Blinipannukakku ja savulohismetana
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Oikaise tekemällä blinit pannukakkuna, niin saat herkuteltavaa kerralla koko porukalle ilman käryä! Päällystä näyttävä blinipannari sitruunaisella savulohitahnalla tai tarjoa täyte erikseen.
| 7 dl | maitoa |
| 150 g | (1 prk) bulgarian jogurttia |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 50 g | voita |
| 3 kpl | kananmunaa |
| Savulohismetana | |
|---|---|
| 250 - 300 g | (1 pkt) savustettua kirjolohta |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 240 g | (2 prk) smetanaa |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 100 g | (1 rs) kirjolohen mätiä |
| tilliä | |
- 1.
Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Kaada seos isoon kulhoon ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä 45–60 min, kunnes se kuplii.
- 2.
Valmista täyte. Poista kalasta nahka, paloittele kala ja siirrä kulhoon. Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Säästä toinen puolikas koristeluun. Hienonna tilli. Lisää kaikki ainekset kalan joukkoon ja sekoita. Siirrä peitettynä jääkaappiin tekeytymään.
- 3.
Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita munat ja voi kohonneeseen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille korkeareunaiselle uunipellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- 4.
Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Levitä lohismetana jäähtyneelle pannarille tai tarjoa erikseen. Viimeistele sipulilla, mädillä, tillillä ja sitruunalla.
Blinipannukakku ja savulohismetana
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Oikaise tekemällä blinit pannukakkuna, niin saat herkuteltavaa kerralla koko porukalle ilman käryä! Päällystä näyttävä blinipannari sitruunaisella savulohitahnalla tai tarjoa täyte erikseen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 dl | maitoa |
| 150 g | (1 prk) bulgarian jogurttia |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 50 g | voita |
| 3 kpl | kananmunaa |
Savulohismetana | |
| 250 - 300 g | (1 pkt) savustettua kirjolohta |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 240 g | (2 prk) smetanaa |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 100 g | (1 rs) kirjolohen mätiä |
| tilliä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Kaada seos isoon kulhoon ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä 45–60 min, kunnes se kuplii.
Määrä Ainesosa 7 dl maitoa 150 g (1 prk) bulgarian jogurttia 25 g (½ pkt) hiivaa 2 dl vehnäjauhoja 2 dl tattarijauhoja 1 tl suolaa - 2
Valmista täyte. Poista kalasta nahka, paloittele kala ja siirrä kulhoon. Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Säästä toinen puolikas koristeluun. Hienonna tilli. Lisää kaikki ainekset kalan joukkoon ja sekoita. Siirrä peitettynä jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 250 - 300 g (1 pkt) savustettua kirjolohta 1 kpl sitruuna (luomu) 1/2 kpl ruukkua tilliä 240 g (2 prk) smetanaa 2 tl hunajaa 1/2 tl suolaa 1 tl dijoninsinappia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita munat ja voi kohonneeseen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille korkeareunaiselle uunipellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Määrä Ainesosa 50 g voita 3 kpl kananmunaa - 4
Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Levitä lohismetana jäähtyneelle pannarille tai tarjoa erikseen. Viimeistele sipulilla, mädillä, tillillä ja sitruunalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 100 g (1 rs) kirjolohen mätiä tilliä
Ravintosisältö
292
Energiaa kcal
1223
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,2 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
292
Energiaa kcal
1223
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,2 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g (1 prk) Bulgarian jogurttia, tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























