Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Blinipannukakku ja savulohismetana

Blinipannukakku ja savulohismetana

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Oikaise valmistamalla blinit pannukakkuna kerralla koko porukalle ilman käryä! Päällystä näyttävä blinipannari sitruunaisella savulohitahnalla tai tarjoa täyte erikseen.

Ainekset

7 dl
maitoa
150 g
(1 prk) Bulgarian jogurttia
25 g
(½ pkt) hiivaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
suolaa
50 g
voita
3 kpl
kananmunaa

savulohismetana

250 - 300 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta
1 kpl
sitruuna (luomu)
1/2 kpl
ruukkua tilliä
240 g
(2 prk) smetanaa
2 tl
hunajaa
1 tl
dijoninsinappia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

1 kpl
pieni punasipuli
100 g
(1 rs) kirjolohen mätiä
tilliä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Kaada seos isoon kulhoon ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä 45–60 min, kunnes se kuplii.

7 dl
maitoa
150 g
(1 prk) Bulgarian jogurttia
25 g
(½ pkt) hiivaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
suolaa
2

Valmista täyte. Poista kalasta nahka, paloittele kala ja siirrä kulhoon. Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Säästä toinen puolikas koristeluun. Hienonna tilli. Lisää kaikki ainekset kalan joukkoon ja sekoita. Siirrä peitettynä jääkaappiin tekeytymään.

250 - 300 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta
1 kpl
sitruuna (luomu)
1/2 kpl
ruukkua tilliä
240 g
(2 prk) smetanaa
2 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1 tl
dijoninsinappia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita munat ja voi kohonneeseen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille korkeareunaiselle uunipellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

50 g
voita
3 kpl
kananmunaa
4

Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Levitä lohismetana jäähtyneelle pannarille tai tarjoa erikseen. Viimeistele sipulilla, mädillä, tillillä ja sitruunalla.

1 kpl
pieni punasipuli
100 g
(1 rs) kirjolohen mätiä
tilliä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.12.2021
Muokattu: 15.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

292

1223

16,7 g

9,2 g

20,2 g

4,8 g

1,6 g

14,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g (1 prk) Bulgarian jogurttia,

tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli