Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota tunnin ajan. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla molemmin puolin. Nosta lämmitetylle tarjoiluvadille ja peitä foliolla ja säilytä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.
Valuta katkaravuista neste ja siirrä ravut kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko kaprikset. Lisää ne, tilli, sitruunan kuori ja raastettu valkosipuli katkarapujen joukkoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Tarjoile katkarapusalsaa lämpimien blinien kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1225
293
10,0 g
2,4 g
33,2 g
5,4 g
2,0 g
15,8 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
Voita,
2 rkl Kapriksia,
Sitruunan raastettu kuori,
Valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli