Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Blinit ja katkarapusalsa

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Blinit ovat talven suosikkiherkkuja! Katso tästä helppo bliniohje. Blinien kanssa maistuu katkarapusalsa, jossa on muun muassa punasipulia, kapriksia ja tilliä. Tarjoa blinit lämpiminä.

Ainekset

Taikina

5 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Tattarijauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa

Paistamiseen

Voita

Katkarapusalsa

180 g
Katkarapuja
1 kpl
Pieni punasipuli
2 rkl
Kapriksia
3 rkl
Hienonnettua tilliä
Sitruunan raastettu kuori
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota tunnin ajan. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla molemmin puolin. Nosta lämmitetylle tarjoiluvadille ja peitä foliolla ja säilytä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.

Valuta katkaravuista neste ja siirrä ravut kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko kaprikset. Lisää ne, tilli, sitruunan kuori ja raastettu valkosipuli katkarapujen joukkoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Tarjoile katkarapusalsaa lämpimien blinien kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

293

1225

10,0 g

2,4 g

33,2 g

5,4 g

2,0 g

15,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

Voita,

2 rkl Kapriksia,

Sitruunan raastettu kuori,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli