Blinit ja katkarapusalsa - Yhteishyvä

Blinit ja katkarapusalsa

Annokset
5
Blinit ovat talven suosikkiherkkuja! Katso tästä helppo bliniohje. Blinien kanssa maistuu katkarapusalsa, jossa on muun muassa punasipulia, kapriksia ja tilliä. Tarjoa blinit lämpiminä.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

5 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Tattarijauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa

PAISTAMISEEN

Voita

KATKARAPUSALSA

180 g
Katkarapuja
1 kpl
Pieni punasipuli
2 rkl
Kapriksia
3 rkl
Hienonnettua tilliä
Sitruunan raastettu kuori
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota tunnin ajan. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla molemmin puolin. Nosta lämmitetylle tarjoiluvadille ja peitä foliolla ja säilytä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.

Valuta katkaravuista neste ja siirrä ravut kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko kaprikset. Lisää ne, tilli, sitruunan kuori ja raastettu valkosipuli katkarapujen joukkoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Tarjoile katkarapusalsaa lämpimien blinien kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g166 g
Proteiinia16 g79 g
Rasvaa10 g50 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj1225 6127
Energiaa kcal293 1465

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • Voita

  • 2 rkl Kapriksia

  • Sitruunan raastettu kuori

  • Valkosipulinkynsi

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g166 g
Proteiinia16 g79 g
Rasvaa10 g50 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj1225 6127
Energiaa kcal293 1465

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • Voita

  • 2 rkl Kapriksia

  • Sitruunan raastettu kuori

  • Valkosipulinkynsi

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.