Blinit ja katkarapusalsa

Blinit ovat talven suosikkiherkkuja! Katso tästä helppo bliniohje. Blinien kanssa maistuu katkarapusalsa, jossa on muun muassa punasipulia, kapriksia ja tilliä. Tarjoa blinit lämpiminä.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

5 dlmaitoa
25 ghiivaa
2 dlvehnäjauhoja
1 dltattarijauhoja
2 kplkananmunaa
1 tlsuolaa

Paistamiseen

voita

Katkarapusalsa

180 gkatkarapuja
1 kplpieni punasipuli
2 rklkapriksia
3 rklhienonnettua tilliä
sitruunan raastettu kuori
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota tunnin ajan. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla molemmin puolin. Nosta lämmitetylle tarjoiluvadille ja peitä foliolla ja säilytä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.

    Valuta katkaravuista neste ja siirrä ravut kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko kaprikset. Lisää ne, tilli, sitruunan kuori ja raastettu valkosipuli katkarapujen joukkoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Tarjoile katkarapusalsaa lämpimien blinien kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Suolaa, Voita, 2 rkl Kapriksia, Sitruunan raastettu kuori, Valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä