Blinit ja katkarapusalsa

Nappaa talteen!
Blinit ovat talven suosikkiherkkuja! Katso tästä helppo bliniohje. Blinien kanssa maistuu katkarapusalsa, jossa on muun muassa punasipulia, kapriksia ja tilliä. Tarjoa blinit lämpiminä.
| Taikina | |
|---|---|
| 5 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
| voita | |
| Katkarapusalsa | |
| 180 g | katkarapuja |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 rkl | kapriksia |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| sitruunan raastettu kuori | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota tunnin ajan. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla molemmin puolin. Nosta lämmitetylle tarjoiluvadille ja peitä foliolla ja säilytä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.
Valuta katkaravuista neste ja siirrä ravut kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko kaprikset. Lisää ne, tilli, sitruunan kuori ja raastettu valkosipuli katkarapujen joukkoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Tarjoile katkarapusalsaa lämpimien blinien kanssa.
Blinit ja katkarapusalsa
Blinit ovat talven suosikkiherkkuja! Katso tästä helppo bliniohje. Blinien kanssa maistuu katkarapusalsa, jossa on muun muassa punasipulia, kapriksia ja tilliä. Tarjoa blinit lämpiminä.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 5 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| voita | |
Katkarapusalsa | |
| 180 g | katkarapuja |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 rkl | kapriksia |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| sitruunan raastettu kuori | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota tunnin ajan. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla molemmin puolin. Nosta lämmitetylle tarjoiluvadille ja peitä foliolla ja säilytä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.
Valuta katkaravuista neste ja siirrä ravut kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko kaprikset. Lisää ne, tilli, sitruunan kuori ja raastettu valkosipuli katkarapujen joukkoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Tarjoile katkarapusalsaa lämpimien blinien kanssa.
Ravintosisältö
295
Energiaa kcal
1235
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,6 g
Hiilihydraatteja
5,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
295
Energiaa kcal
1235
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,6 g
Hiilihydraatteja
5,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Suolaa, Voita, 2 rkl Kapriksia, Sitruunan raastettu kuori, Valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























