Blinit ja skagenröratäyte

arvosana5/5

(3)arviota
8 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Blinipöytä syntyy nopeasti, kun hyödynnät valmiita blinejä. Valmista blinien kaveriksi herkullinen skagenröratäyte.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
440 g(2 pkt, à 220 g) blinejä (herkku, pakaste)
voita paistamiseen

Skagenröratäyte

400 g(1 ps) kuorittuja katkarapuja (pakaste)
1 kplpieni punasipuli
1/2 ruukkua tilliä
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 dlmajoneesia
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Viimeistelyyn

tilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata blinit ja ravut pakkausten ohjeiden mukaan.

    MääräAinesosa
    440 g(2 pkt, à 220 g) blinejä (herkku, pakaste)
    400 g(1 ps) kuorittuja katkarapuja (pakaste)
  2. 2

    Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    1/2 ruukkua tilliä
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 dlmajoneesia
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Paista blinit voissa pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    voita paistamiseen
  4. 4

    Tarjoa blinit täytteen kanssa. Viimeistele tillillä.

    MääräAinesosa
    tilliä hienonnettuna

Katso myös ohjeet punajuuri-feta- ja savuporotäytteisiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita paistamiseen, ruukkua tilliä, tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.10.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä