Blinit ja punajuuri-fetatäyte

arvosana5/5

(3)arviota
8 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Blinipöytä syntyy nopeasti, kun hyödynnät valmiita blinejä. Valmista blinien kaveriksi herkullinen punajuuri-fetatäyte.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
440 g(2 pkt, à 220 g) blinejä (herkku, pakaste)
voita paistamiseen

Punajuuri-fetatäyte

450 g(1 pkt) esikeitettyjä punajuuria
200 g(1 pkt) fetajuustoa
120 g(1 prk) smetanaa
2 rkltimjamia hienonnettuna
1/2 rklhunajaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Viimeistelyyn

pinjansiemeniä
timjamia hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata blinit pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    440 g(2 pkt, à 220 g) blinejä (herkku, pakaste)
  2. 2

    Valmista täyte. Kuutioi punajuuret. Murenna feta ja säästä noin ¼ viimeistelyyn. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    450 g(1 pkt) esikeitettyjä punajuuria
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    120 g(1 prk) smetanaa
    2 rkltimjamia hienonnettuna
    1/2 rklhunajaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Paista blinit voissa pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    voita paistamiseen
  4. 4

    Tarjoa blinit täytteen kanssa. Viimeistele fetalla, pinjansiemenillä ja timjamilla.

    MääräAinesosa
    pinjansiemeniä
    timjamia hienonnettuna

Katso myös ohjeet skagenröra- ja savuporotäytteisiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita paistamiseen, pinjansiemeniä, timjamia hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.10.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä