Blinit

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Tee blinitaikina hyvissä ajoin ja sekoita valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen, niin blineistä tulee kuohkeita. Katso myös blinien herkulliset täytteet ohjeen alla olevasta linkistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 lmaitoa
25 g(1/2 pkt) hiivaa
2 kplkananmunaa
1 rklvoita sulatettuna
1 tlsuolaa
3 1/2 dltattarijauhoja
1 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

voita paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Lisää keltuaiset maitoon.

    MääräAinesosa
    1/2 lmaitoa
    25 g(1/2 pkt) hiivaa
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Sulata voi. Lisää voisula, suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita sulatettuna
    1 tlsuolaa
    3 1/2 dltattarijauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen.

  4. 4

    Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja anna myös toisen puolen saada väriä. Tarjoa blinit kuumina haluamiesi täytteiden kanssa.

    MääräAinesosa
    voita paistamiseen

Vinkki! Jos teet kerralla enemmän blineja, niin paista ne ennakkoon. Ennen ruokailua lado blinit leivinpaperille pellille ja voitele ne voisulalla. Kuumenna blinejä 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä