Blinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???
Play

Blinit

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 kpl
Keltuaista
1 rkl
Voisulaa tai 2 ½ rkl ranskankermaa
1 tl
Suolaa
3 - 4 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Vehnä- tai maissijauhoja
2 kpl
Valkuaista
(1-2 rkl kirkasta viinaa)

paistamiseen

Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muut aineet lukuun ottamatta munanvalkuaisia ja alkoholia. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä astia liinalla. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin kahden tunnin ajan.Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto taikinaan. Lisää halutessasi alkoholi.Paista blini- tai ohukaispannulla mieltymyksesi mukaan joko paksuja kuohkeita tai ohuita pitsireunaisia blinejä.Tarjoa blinit kuumina venäläiseen tapaan voisulan kera tai valmista blineilletäyteitä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.2.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.