Blinit
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee blinitaikina hyvissä ajoin ja sekoita valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen, niin blineistä tulee kuohkeita. Katso myös blinien herkulliset täytteet ohjeen alla olevasta linkistä.
| 1/2 l | maitoa |
| 25 g | (1/2 pkt) hiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | voita sulatettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 3 1/2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| voita paistamiseen | |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Lisää keltuaiset maitoon.
- 2.
Sulata voi. Lisää voisula, suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
- 3.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen.
- 4.
Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja anna myös toisen puolen saada väriä. Tarjoa blinit kuumina haluamiesi täytteiden kanssa.
Tee blinitaikina hyvissä ajoin ja sekoita valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen, niin blineistä tulee kuohkeita. Katso myös blinien herkulliset täytteet ohjeen alla olevasta linkistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 l | maitoa |
| 25 g | (1/2 pkt) hiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | voita sulatettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 3 1/2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| voita paistamiseen | |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Lisää keltuaiset maitoon.
Määrä Ainesosa 1/2 l maitoa 25 g (1/2 pkt) hiivaa 2 kpl kananmunaa - 2
Sulata voi. Lisää voisula, suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita sulatettuna 1 tl suolaa 3 1/2 dl tattarijauhoja 1 dl vehnäjauhoja - 3
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen.
- 4
Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja anna myös toisen puolen saada väriä. Tarjoa blinit kuumina haluamiesi täytteiden kanssa.
Määrä Ainesosa voita paistamiseen
Vinkki! Jos teet kerralla enemmän blineja, niin paista ne ennakkoon. Ennen ruokailua lado blinit leivinpaperille pellille ja voitele ne voisulalla. Kuumenna blinejä 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia.
Ravintosisältö
379
Energiaa kcal
1585
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,0 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
379
Energiaa kcal
1585
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,0 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























