Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Blinit

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tee blinitaikina hyvissä ajoin ja sekoita valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen, niin blineistä tulee kuohkeita. Katso myös blinien herkulliset täytteet ohjeen alla olevasta linkistä.

Ainekset

1/2 l
Maitoa
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
1 rkl
voita sulatettuna
1 tl
Suolaa
3 1/2 dl
Tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja

Lisäksi

Voita paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Lisää keltuaiset maitoon.

1/2 l
Maitoa
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
2

Sulata voi. Lisää voisula, suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.

1 rkl
voita sulatettuna
1 tl
Suolaa
3 1/2 dl
Tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
3

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan hellästi nostellen.

4

Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja anna myös toisen puolen saada väriä. Tarjoa blinit kuumina haluamiesi täytteiden kanssa.

Voita paistamiseen

Vinkki! Jos teet kerralla enemmän blineja, niin paista ne ennakkoon. Ennen ruokailua lado blinit leivinpaperille pellille ja voitele ne voisulalla. Kuumenna blinejä 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Katso täältä herkulliset täytteet blineille:

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 23.2.2007
|
Muokattu: 17.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

379

1585

8,8 g

4,0 g

54,0 g

6,3 g

5,0 g

17,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voita paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli