Bo Ssämit broilerista

Korealaisessa Bo Ssäm -ruoassa salaatinlehtien sisään kääräistään lihaa tai kanaa, riisiä, pikkelöityjä kasviksia ja erilaisia kastikkeita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(3 kpl) broilerinfileetä
1 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa

Inkiväärimaustekastike

pala tuoretta inkivääriä
1 1/2 rklmakeaa soijakastiketta
1 rklriisiviinietikkaa
1 rklrypsiöljyä
2 tlseesamiöljyä
1 tlsambal oelek -chilitahnaa

Lisäkkeet

keräsalaattia
keitettyä jasmiiniriisiä
hölskytyskurkkuja
sriracha-kastiketta
hienonnettua chiliä
korianteria

Valmistus

  1. 1

    Valmista maustekastike. Raasta inkivääri hienoksi ja sekoita muiden ainesten kanssa kulhossa.

    MääräAinesosa
    pala tuoretta inkivääriä
    1 1/2 rklmakeaa soijakastiketta
    1 rklriisiviinietikkaa
    1 rklrypsiöljyä
    2 tlseesamiöljyä
    1 tlsambal oelek -chilitahnaa
  2. 2

    Paista broilerinfileet pannulla kypsiksi ja mausta suolalla. Nosta uunivuokaan ja sivele päälle maustekastike. Anna vetäytyä folion alla.

    MääräAinesosa
    400 g(3 kpl) broilerinfileetä
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Valmistele lisäkkeet. Viipaloi broilerinfileet tarjolle ja annostele lisäkkeiden kanssa salaatinlehtien sisään. Kääri rullalle ja nauti.

    MääräAinesosa
    keräsalaattia
    keitettyä jasmiiniriisiä
    hölskytyskurkkuja
    sriracha-kastiketta
    hienonnettua chiliä
    korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala tuoretta inkivääriä, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Keräsalaattia, Keitettyä jasmiiniriisiä, Hölskytyskurkkuja, Sriracha-kastiketta, Hienonnettua chiliä, Korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025