Bortsch-keitto

Nappaa talteen!
| 200 g | pekonia viipaleina |
| 1/2 kpl | keräkaalia |
| 1 - 2 rkl | öljyä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | pientä selleriä |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 1 kpl | purjo |
| 3 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 10 kpl | kokonaista maustepippuria |
| 1/2 tl | maustepippuria |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 kpl | etikkapunajuuria liemineen |
| Lisäksi | |
|---|---|
| smetanaa tai ranskankermaa | |
- 1.
Silppua liha kylmään kattilaan hitaasti sulamaan lämpöä nostaen. Suikaloi sillä aikaa kaali, kuoritut porkkanat ja selleri, sipulit ja huuhdottu purjo. Nosta osa kaalista lihan päälle kattilaan ja ruskista rasvassa vaaleiksi. Lisää tarvittaessa hiukan öljyä. Sekoita muut kasvikset joukkoon. Samoin vähitellen mausteet, vesi ja liemikuutio. Keitä ainekset hiljaa hauduttaen kypsiksi.Suikaloi sillä aikaa etikkapunajuuret tai raasta ne hienoksi monitoimikoneessa. Lisää punajuuret ja liemi keittoon. Sekoita ja mausta. Kiehauta ja lisää mausteita, jos tarpeen. Tarjoa lisänä smetanaa tai ranskankermaa ja leipää.
Bortsch-keitto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | pekonia viipaleina |
| 1/2 kpl | keräkaalia |
| 1 - 2 rkl | öljyä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | pientä selleriä |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 1 kpl | purjo |
| 3 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 10 kpl | kokonaista maustepippuria |
| 1/2 tl | maustepippuria |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 kpl | etikkapunajuuria liemineen |
Lisäksi | |
| smetanaa tai ranskankermaa | |
Valmistus
- 1
Silppua liha kylmään kattilaan hitaasti sulamaan lämpöä nostaen. Suikaloi sillä aikaa kaali, kuoritut porkkanat ja selleri, sipulit ja huuhdottu purjo. Nosta osa kaalista lihan päälle kattilaan ja ruskista rasvassa vaaleiksi. Lisää tarvittaessa hiukan öljyä. Sekoita muut kasvikset joukkoon. Samoin vähitellen mausteet, vesi ja liemikuutio. Keitä ainekset hiljaa hauduttaen kypsiksi.Suikaloi sillä aikaa etikkapunajuuret tai raasta ne hienoksi monitoimikoneessa. Lisää punajuuret ja liemi keittoon. Sekoita ja mausta. Kiehauta ja lisää mausteita, jos tarpeen. Tarjoa lisänä smetanaa tai ranskankermaa ja leipää.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












