Bortsch-keitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gpekonia viipaleina
1/2 kplkeräkaalia
1 - 2 rklöljyä
2 kplporkkanaa
1/2 kplpientä selleriä
1 - 2 kplsipulia
1 kplpurjo
3 - 4 kplvalkosipulinkynttä
10 kplkokonaista maustepippuria
1/2 tlmaustepippuria
1 lvettä
1 kpllihaliemikuutio
1 kpletikkapunajuuria liemineen

Lisäksi

smetanaa tai ranskankermaa

Valmistus

  1. 1

    Silppua liha kylmään kattilaan hitaasti sulamaan lämpöä nostaen. Suikaloi sillä aikaa kaali, kuoritut porkkanat ja selleri, sipulit ja huuhdottu purjo. Nosta osa kaalista lihan päälle kattilaan ja ruskista rasvassa vaaleiksi. Lisää tarvittaessa hiukan öljyä. Sekoita muut kasvikset joukkoon. Samoin vähitellen mausteet, vesi ja liemikuutio. Keitä ainekset hiljaa hauduttaen kypsiksi.Suikaloi sillä aikaa etikkapunajuuret tai raasta ne hienoksi monitoimikoneessa. Lisää punajuuret ja liemi keittoon. Sekoita ja mausta. Kiehauta ja lisää mausteita, jos tarpeen. Tarjoa lisänä smetanaa tai ranskankermaa ja leipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025