Bortsch-keitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Bortsch-keitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

200 g
Pekonia viipaleina
1/2 kpl
Keräkaalia
1 - 2 rkl
Öljyä
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Pientä selleriä
1 - 2 kpl
Sipulia
1 kpl
Purjo
3 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
10 kpl
Kokonaista maustepippuria
1/2 tl
Maustepippuria
1 l
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
Etikkapunajuuria liemineen

lisäksi

Smetanaa tai ranskankermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua liha kylmään kattilaan hitaasti sulamaan lämpöä nostaen. Suikaloi sillä aikaa kaali, kuoritut porkkanat ja selleri, sipulit ja huuhdottu purjo. Nosta osa kaalista lihan päälle kattilaan ja ruskista rasvassa vaaleiksi. Lisää tarvittaessa hiukan öljyä. Sekoita muut kasvikset joukkoon. Samoin vähitellen mausteet, vesi ja liemikuutio. Keitä ainekset hiljaa hauduttaen kypsiksi.Suikaloi sillä aikaa etikkapunajuuret tai raasta ne hienoksi monitoimikoneessa. Lisää punajuuret ja liemi keittoon. Sekoita ja mausta. Kiehauta ja lisää mausteita, jos tarpeen. Tarjoa lisänä smetanaa tai ranskankermaa ja leipää.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 24.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.