Broccolini-munapannu

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Yhdellä pannulla valmistuva ruokaisa munakas sopii sekä arki-iltaan että viikonloppubrunssille. Tarjoa munapannu rapeiden ruislastujen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkirjolohifileetä (nahatonta)
200 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
2 kplsipulia
4 kplkananmunaa
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
(tilliä tai timjamia)

Lisäksi

1 kpllime
ruissipsejä

Valmistus

  1. 1

    Poista kirjolohesta ruodot. Leikkaa lohi noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta lohi ½ tl:lla suolaa. Keitä varsiparsakaaleja 4 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Kuori ja suikaloi sipulit.

    MääräAinesosa
    300 gkirjolohifileetä (nahatonta)
    200 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
    1 tlsuolaa
    2 kplsipulia
  2. 2

    Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Paista lohipaloja noin 5 minuuttia ja siirrä ne pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä. Laita broccolinit ja sipulit pannulle. Valuta munat niiden väleihin. Kypsennä 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lohi ja kuumenna.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    4 kplkananmunaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Ripottele halutessasi yrttejä pinnalle. Tarjoa limeviipaleiden ja ruissipsien kanssa.

    MääräAinesosa
    (tilliä tai timjamia)
    ruissipsejä
    1 kpllime

Vinkki: Korvaa kirjolohi 300 g:lla kylmäsavustettua tofua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä