Broccolini-munapannu
30 min

Nappaa talteen!
Yhdellä pannulla valmistuva ruokaisa munakas sopii sekä arki-iltaan että viikonloppubrunssille. Tarjoa munapannu rapeiden ruislastujen kera.
| 300 g | kirjolohifileetä (nahatonta) |
| 200 g | broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| (tilliä tai timjamia) | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| ruissipsejä | |
- 1.
Poista kirjolohesta ruodot. Leikkaa lohi noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta lohi ½ tl:lla suolaa. Keitä varsiparsakaaleja 4 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Kuori ja suikaloi sipulit.
- 2.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Paista lohipaloja noin 5 minuuttia ja siirrä ne pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä. Laita broccolinit ja sipulit pannulle. Valuta munat niiden väleihin. Kypsennä 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lohi ja kuumenna.
- 3.
Ripottele halutessasi yrttejä pinnalle. Tarjoa limeviipaleiden ja ruissipsien kanssa.
Yhdellä pannulla valmistuva ruokaisa munakas sopii sekä arki-iltaan että viikonloppubrunssille. Tarjoa munapannu rapeiden ruislastujen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kirjolohifileetä (nahatonta) |
| 200 g | broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| (tilliä tai timjamia) | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | lime |
| ruissipsejä | |
Valmistus
- 1
Poista kirjolohesta ruodot. Leikkaa lohi noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta lohi ½ tl:lla suolaa. Keitä varsiparsakaaleja 4 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Kuori ja suikaloi sipulit.
Määrä Ainesosa 300 g kirjolohifileetä (nahatonta) 200 g broccolinia eli varsiparsakaalia 1 tl suolaa 2 kpl sipulia - 2
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Paista lohipaloja noin 5 minuuttia ja siirrä ne pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä. Laita broccolinit ja sipulit pannulle. Valuta munat niiden väleihin. Kypsennä 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lohi ja kuumenna.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 4 kpl kananmunaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 3
Ripottele halutessasi yrttejä pinnalle. Tarjoa limeviipaleiden ja ruissipsien kanssa.
Määrä Ainesosa (tilliä tai timjamia) ruissipsejä 1 kpl lime
Vinkki: Korvaa kirjolohi 300 g:lla kylmäsavustettua tofua.
Ravintosisältö
414
Energiaa kcal
1733
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
414
Energiaa kcal
1733
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























