Broileri-kasvisgumbo - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-kasvisgumbo

Broileri-kasvisgumbo resepti
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Hartaasti haudutettu gumbo on kokonainen ateria yhdessä padassa. Gumbo resepti on maukas ja mausteinen.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Perunoita
300 g
Bataattia
2 kpl
Sipulia
5 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Varsisellerin vartta
1 kpl
Paprika
1 kg
Broilerin koipireisipaloja
250 g
Mausteista makkaraa
1 rkl
Öljyä
1 - 2 kpl
Chiliä
4 - 5 dl
Kanalientä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl
Balsamicoa
2 tl
Timjamia
2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Oreganoa
1 tl
(savu)paprikaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Kuori ja lohko perunat ja bataatti. Kuori sipulit ja valkosipulit. Paloittele sipuli, selleri ja paprika sekä chili. Hienonna valkosipulit. Laita kasvikset pataan odottamaan.

Leikkaa koipireisipalat 3–4 osaan. Viipaloi makkarat. Ruskista broileri ja makkara öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan kasvisten joukkoon.

Mittaa kanaliemi, tomaattimurska, balsamico ja mausteet pannulle. Kuumenna ja kaada liemi pataan.

Peitä pata kannella tai foliolla. Kypsennä gumboa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta 1 tunti. Poista kansi, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna padan ruskistua.

2

Leikkaa koipireisipalat 3–4 osaan. Viipaloi makkarat. Ruskista broileri ja makkara öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan kasvisten joukkoon.

1 kg
Broilerin koipireisipaloja
250 g
Mausteista makkaraa
1 rkl
Öljyä
3

Mittaa kanaliemi, tomaattimurska, balsamico ja mausteet pannulle. Kuumenna ja kaada liemi pataan.

4 - 5 dl
Kanalientä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl
Balsamicoa
2 tl
Juustokuminaa
2 tl
Timjamia
1 tl
(savu)paprikaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
4

Peitä pata kannella tai foliolla. Kypsennä gumboa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta 1 tunti. Poista kansi, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna padan ruskistua.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g123 g
Proteiinia29 g232 g
Rasvaa28 g221 g
Kuituja4 g28 g
Energiaa kj1813 14500
Energiaa kcal433 3464

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Chiliä

  • 2 tl Timjamia

  • 2 tl Juustokuminaa

  • 1 tl Oreganoa

  • 1 tl (savu)paprikaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g123 g
Proteiinia29 g232 g
Rasvaa28 g221 g
Kuituja4 g28 g
Energiaa kj1813 14500
Energiaa kcal433 3464

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Chiliä

  • 2 tl Timjamia

  • 2 tl Juustokuminaa

  • 1 tl Oreganoa

  • 1 tl (savu)paprikaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.