Broileri-kasvisgumbo
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hartaasti haudutettu Louisianasta lähtöisin oleva gumbo on kokonainen ateria yhdessä padassa. Gumbo on maukasta ja mausteista pataruokaa parhaimmillaan!
| 300 g | perunoita |
| 300 g | bataattia |
| 2 kpl | sipulia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kg | broilerin koipireisipaloja |
| 250 g | mausteista makkaraa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 5 dl | kanalientä |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 1/2 dl | balsamicoa |
| 2 tl | timjamia |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Kuori ja lohko perunat ja bataatti. Kuori sipulit ja valkosipulit. Paloittele sipuli, selleri ja paprika sekä chili. Hienonna valkosipulit. Laita kasvikset pataan odottamaan.
- 2.
Leikkaa koipireisipalat 3–4 osaan. Viipaloi makkarat. Ruskista broileri ja makkara öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan kasvisten joukkoon.
- 3.
Mittaa kanaliemi, tomaattimurska, balsamico ja mausteet pannulle. Kuumenna ja kaada liemi pataan.
- 4.
Peitä pata kannella tai foliolla. Kypsennä gumboa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta 1 tunti. Poista kansi, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna padan ruskistua.
Broileri-kasvisgumbo
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Hartaasti haudutettu Louisianasta lähtöisin oleva gumbo on kokonainen ateria yhdessä padassa. Gumbo on maukasta ja mausteista pataruokaa parhaimmillaan!
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | perunoita |
| 300 g | bataattia |
| 2 kpl | sipulia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kg | broilerin koipireisipaloja |
| 250 g | mausteista makkaraa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 5 dl | kanalientä |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 1/2 dl | balsamicoa |
| 2 tl | timjamia |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori ja lohko perunat ja bataatti. Kuori sipulit ja valkosipulit. Paloittele sipuli, selleri ja paprika sekä chili. Hienonna valkosipulit. Laita kasvikset pataan odottamaan.
Määrä Ainesosa 300 g perunoita 300 g bataattia 2 kpl sipulia 5 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl varsisellerin vartta 1 kpl paprika 1 kpl punainen chili - 2
Leikkaa koipireisipalat 3–4 osaan. Viipaloi makkarat. Ruskista broileri ja makkara öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan kasvisten joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kg broilerin koipireisipaloja 250 g mausteista makkaraa 1 rkl öljyä - 3
Mittaa kanaliemi, tomaattimurska, balsamico ja mausteet pannulle. Kuumenna ja kaada liemi pataan.
Määrä Ainesosa 5 dl kanalientä 400 g tomaattimurskaa 1/2 dl balsamicoa 2 tl juustokuminaa 2 tl timjamia 1 tl savupaprikaa 1 tl mustapippuria 1 tl suolaa 1 tl oreganoa - 4
Peitä pata kannella tai foliolla. Kypsennä gumboa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta 1 tunti. Poista kansi, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna padan ruskistua.
Ravintosisältö
457
Energiaa kcal
1913
Energiaa kj
27,9 g
Rasvaa
8,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,1 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
457
Energiaa kcal
1913
Energiaa kj
27,9 g
Rasvaa
8,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,1 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























