Broileri-kasvisgumbo

arvosana5/5

(3)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Hartaasti haudutettu Louisianasta lähtöisin oleva gumbo on kokonainen ateria yhdessä padassa. Gumbo on maukasta ja mausteista pataruokaa parhaimmillaan!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
300 gperunoita
300 gbataattia
2 kplsipulia
5 kplvalkosipulinkynttä
2 kplvarsisellerin vartta
1 kplpaprika
1 kgbroilerin koipireisipaloja
250 gmausteista makkaraa
1 rklöljyä
1 kplpunainen chili
5 dlkanalientä
400 gtomaattimurskaa
1/2 dlbalsamicoa
2 tltimjamia
2 tljuustokuminaa
1 tloreganoa
1 tlsavupaprikaa
1 tlmustapippuria
1 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja lohko perunat ja bataatti. Kuori sipulit ja valkosipulit. Paloittele sipuli, selleri ja paprika sekä chili. Hienonna valkosipulit. Laita kasvikset pataan odottamaan.

    MääräAinesosa
    300 gperunoita
    300 gbataattia
    2 kplsipulia
    5 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplvarsisellerin vartta
    1 kplpaprika
    1 kplpunainen chili
  2. 2

    Leikkaa koipireisipalat 3–4 osaan. Viipaloi makkarat. Ruskista broileri ja makkara öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan kasvisten joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kgbroilerin koipireisipaloja
    250 gmausteista makkaraa
    1 rklöljyä
  3. 3

    Mittaa kanaliemi, tomaattimurska, balsamico ja mausteet pannulle. Kuumenna ja kaada liemi pataan.

    MääräAinesosa
    5 dlkanalientä
    400 gtomaattimurskaa
    1/2 dlbalsamicoa
    2 tljuustokuminaa
    2 tltimjamia
    1 tlsavupaprikaa
    1 tlmustapippuria
    1 tlsuolaa
    1 tloreganoa
  4. 4

    Peitä pata kannella tai foliolla. Kypsennä gumboa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta 1 tunti. Poista kansi, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna padan ruskistua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä