Broileria omena-rosmariinikastikkeessa
30 min

Nappaa talteen!
Yhden pannun taktiikalla valmistuva omenainen broilerikastike säästää aikaa ja tiskiä. Omenasiideri antaa kastikkeelle mukavasti hapokkuutta. Tätä kastiketta kannattaa kokeilla!
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | omenaa (hapokasta) |
| 400 g | (1 pkt) broilerin sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | margariinia |
| 330 ml | (1 tlk) kuivaa omenasiideriä |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat.
- 2.
Mausta broilerit ½ tl suolaa ja pippurilla. Paista fileitä öljyssä pannulla noin 5 minuuttia molemmin puolin. Siirrä fileet pannulta.
- 3.
Sulata margariini pannulla. Kuullota sipulisilppua ja omenakuutioita 3–5 minuuttia. Ota noin ¼ omenakuutioista sivuun.
- 4.
Lisää siideri, rosmariini ja ½ tl suolaa pannulle. Keitä kokoon miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Lisää broilerifileet ja sivuun otetut omenakuutiot kastikkeeseen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Viimeistele persiljalla.
Yhden pannun taktiikalla valmistuva omenainen broilerikastike säästää aikaa ja tiskiä. Omenasiideri antaa kastikkeelle mukavasti hapokkuutta. Tätä kastiketta kannattaa kokeilla!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | omenaa (hapokasta) |
| 400 g | (1 pkt) broilerin sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | margariinia |
| 330 ml | (1 tlk) kuivaa omenasiideriä |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl omenaa (hapokasta) - 2
Mausta broilerit ½ tl suolaa ja pippurilla. Paista fileitä öljyssä pannulla noin 5 minuuttia molemmin puolin. Siirrä fileet pannulta.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) broilerin sisäfileetä 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl rypsiöljyä - 3
Sulata margariini pannulla. Kuullota sipulisilppua ja omenakuutioita 3–5 minuuttia. Ota noin ¼ omenakuutioista sivuun.
Määrä Ainesosa 2 rkl margariinia - 4
Lisää siideri, rosmariini ja ½ tl suolaa pannulle. Keitä kokoon miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Lisää broilerifileet ja sivuun otetut omenakuutiot kastikkeeseen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Viimeistele persiljalla.
Määrä Ainesosa 330 ml (1 tlk) kuivaa omenasiideriä 1 tl kuivattua rosmariinia 1/2 kpl ruukkua persiljaa
Tarjoa broilerin kanssa keitettyjä perunoita tai riisiä.
Ravintosisältö
241
Energiaa kcal
1010
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
241
Energiaa kcal
1010
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























