Broileria omena-rosmariinikastikkeessa

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Yhden pannun taktiikalla valmistuva omenainen broilerikastike säästää aikaa ja tiskiä. Omenasiideri antaa kastikkeelle mukavasti hapokkuutta. Tätä kastiketta kannattaa kokeilla!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplomenaa (hapokasta)
400 g(1 pkt) broilerin sisäfileetä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklrypsiöljyä
2 rklmargariinia
330 ml(1 tlk) kuivaa omenasiideriä
1 tlkuivattua rosmariinia
1/2 kplruukkua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplomenaa (hapokasta)
  2. 2

    Mausta broilerit ½ tl suolaa ja pippurilla. Paista fileitä öljyssä pannulla noin 5 minuuttia molemmin puolin. Siirrä fileet pannulta.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) broilerin sisäfileetä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Sulata margariini pannulla. Kuullota sipulisilppua ja omenakuutioita 3–5 minuuttia. Ota noin ¼ omenakuutioista sivuun.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariinia
  4. 4

    Lisää siideri, rosmariini ja ½ tl suolaa pannulle. Keitä kokoon miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Lisää broilerifileet ja sivuun otetut omenakuutiot kastikkeeseen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Viimeistele persiljalla.

    MääräAinesosa
    330 ml(1 tlk) kuivaa omenasiideriä
    1 tlkuivattua rosmariinia
    1/2 kplruukkua persiljaa

Tarjoa broilerin kanssa keitettyjä perunoita tai riisiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä