Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileria suklaa-chilikastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Suklainen mole-kastike on alun perin meksikolainen perinneruoka, jota tarjotaan suolaisten ruokien esimerkiksi broilerin tai possun kanssa. Chilin määrää voi säädellä oman maun mukaan. Tarjoa broileria suklaakastikkeessa esimerkiksi tacojen tai tortillojen täytteenä.

Ainekset

4 kpl
Broilerin koipi-reisi palaa tai rintaleikettä
6 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
Sipuli

Kastike

2 - 4 kpl
Punaista chilipalkoa
1 kpl
Sipuli
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
vastajauhettua mustapippuria
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
neilikkaa
1 tl
Sokeria
1 rkl
Öljyä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
3 dl
Broilerin keitinlientä
1 kpl
Laakerinlehti
1/2 dl
seesaminsiemeniä
1 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
50 g
Tummaa suklaata
1/2 dl
limetin mehua
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, lisää paloiteltu sipuli ja broileri. Anna kiehua hiljalleen noin 50 minuuttia. Ota broileri pois liemestä, anna vähän jäähtyä ja revi liha suikaleiksi.

6 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
Sipuli
4 kpl
Broilerin koipi-reisi palaa tai rintaleikettä
2

Silppua kastiketta varten chili, sipuli ja valkosipulin kynnet hienoiksi. Voit käyttää silppuamiseen teholeikkuria tai monitoimikoneen hienonnusterää. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää maustesilppu ja kuullota hetki. Lisää mustapippuri, kaneli, neilikka ja sokeri. Kuumenna hetki.

2 - 4 kpl
Punaista chilipalkoa
1 kpl
Sipuli
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
vastajauhettua mustapippuria
1/4 tl
neilikkaa
1 tl
Sokeria
3

Kaada tomaattimurska ja kanaliemi kattilaan. Lisää laakerinlehti ja anna liemen kiehua parikymmentä minuuttia. Suurusta kastike seesaminsiemenillä ja kuorettomaksi leikatulla leivällä. Keitä hetki.

400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
3 dl
Broilerin keitinlientä
1 kpl
Laakerinlehti
1/2 dl
seesaminsiemeniä
1 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
4

Paloittele suklaa kastikkeeseen. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Mausta kastike limettimehulla ja suolalla. Sekoita kananpalat kastikkeeseen.

50 g
Tummaa suklaata
1/2 dl
limetin mehua
Suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
|
Muokattu: 18.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

518

2169

26,8 g

7,5 g

18,5 g

14,0 g

4,5 g

47,0 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl kanelia,

0,25 tl neilikkaa,

1 kpl Laakerinlehti,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli