Broileria suklaa-chilikastikkeessa - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileria suklaa-chilikastikkeessa

???
Annokset
4
Suklainen mole-kastike on alun perin meksikolainen perinneruoka, jota tarjotaan suolaisten ruokien esimerkiksi broilerin tai possun kanssa. Chilin määrää voi säädellä oman maun mukaan. Tarjoa broileria suklaakastikkeessa esimerkiksi tacojen tai tortillojen täytteenä.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Broilkerin koipireisipalaa tai rintaleikettä
6 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
Sipuli

KASTIKE

2 - 4 kpl
Punaista chilipalkoa
1 kpl
Sipuli
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
(1/2 tl) vastajauhettua mustapippuria
1/2 tl
(1/2 tl) kanelia
1/4 tl
(1/4 tl) neilikkaa
1 tl
Sokeria
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
3 dl
Broilkerin keitinlientä
1 kpl
Laakerinlehti
1/2 dl
(1/2 dl) seesaminsiemeniä
1 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
50 g
Tummaa suklaata
1/2 dl
(1/2 dl) llimetin mehu
Suolaa

Näin teet

1

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, lisää paloiteltu sipuli ja broileri. Anna kiehua hiljalleen noin 50 minuuttia. Ota broileri pois liemestä, anna vähän jäähtyä ja revi liha suikaleiksi.
Silppua kastiketta varten chili, sipuli ja valkosipulin kynnet hienoiksi. Voit käyttää silppuamiseen teholeikkuria tai monitoimikoneen hienonnusterää. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää maustesilppu ja kuullota hetki. Lisää mustapippuri, kaneli, neilikka ja sokeri. Kuumenna hetki.
Kaada tomaattimurska ja kanaliemi kattilaan. Lisää laakerinlehti ja anna liemen kiehua parikymmentä minuuttia. Suurusta kastike seesaminsiemenillä ja kuorettomaksi leikatulla leivällä. Keitä hetki.
Paloittele suklaa kastikkeeseen. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Mausta kastike limettimehulla ja suolalla. Sekoita kananpalat kastikkeeseen.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g64 g
Proteiinia47 g186 g
Rasvaa26 g105 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2084 8337
Energiaa kcal498 1990

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 dl Vettä

  • Valkosipulinkynttä

  • 0,5 tl (1/2 tl) vastajauhettua mustapippuria

  • 0,5 tl (1/2 tl) kanelia

  • 0,25 tl (1/4 tl) neilikkaa

  • 3 dl Broilkerin keitinlientä

  • Laakerinlehti

  • 0,5 dl (1/2 dl) llimetin mehu

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g64 g
Proteiinia47 g186 g
Rasvaa26 g105 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2084 8337
Energiaa kcal498 1990

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 dl Vettä

  • Valkosipulinkynttä

  • 0,5 tl (1/2 tl) vastajauhettua mustapippuria

  • 0,5 tl (1/2 tl) kanelia

  • 0,25 tl (1/4 tl) neilikkaa

  • 3 dl Broilkerin keitinlientä

  • Laakerinlehti

  • 0,5 dl (1/2 dl) llimetin mehu

  • Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.