Broilerikastike ja sitruunainen kuskus

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Broilerisuikaleista ja kuskusista teet nopean lounaan, joka on alle vartissa valmis. Mausta kermainen kanakastike sinapilla ja sitruunalla, ja tirauta sitruunaa myös kuskusiin. Raikasta kuskuslisuke tuoreilla tomaateilla ja yrteillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 rklrypsiöljyä
400 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 dlvettä
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 tlsitruunamehua
1 tlsinappia

Sitruunainen kuskus

2 dlkuskusia
2 dlvettä
1/2 dlsitruunamehua
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
3 kpltomaattia
1 kpl(ruukku) persiljaa
1 kpl(nippu tai ruukku) sipulinvarsia tai ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla. Lisää vesi ja anna broilerin hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Yhdistä ranskankerma, sitruunamehu ja sinappi keskenään, ja lisää seos pannuun.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 dlvettä
    400 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
    1 tlsitruunamehua
    1 tlsinappia
  2. 2

    Mittaa kuskus kulhoon. Kuumenna vesi ja kaada se kuskusin päälle, peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Lisää öljy, sitruunamehu ja suola kuskusiin. Huuhtele ja lohko tomaatit. Hienonna persilja ja sipuli. Lisää tomaatit ja yrtit kuskusin joukkoon. Tarjoa broilerikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlkuskusia
    2 dlvettä
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/2 dlsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
    3 kpltomaattia
    1 kpl(ruukku) persiljaa
    1 kpl(nippu tai ruukku) sipulinvarsia tai ruohosipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä