Broilerikastike ja sitruunainen kuskus
15 min

Nappaa talteen!
Broilerisuikaleista ja kuskusista teet nopean lounaan, joka on alle vartissa valmis. Mausta kermainen kanakastike sinapilla ja sitruunalla, ja tirauta sitruunaa myös kuskusiin. Raikasta kuskuslisuke tuoreilla tomaateilla ja yrteillä.
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 pkt) broilerin fileesuikaleita |
| 1 dl | vettä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | sinappia |
| Sitruunainen kuskus | |
|---|---|
| 2 dl | kuskusia |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | (ruukku) persiljaa |
| 1 kpl | (nippu tai ruukku) sipulinvarsia tai ruohosipulia |
- 1.
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla. Lisää vesi ja anna broilerin hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Yhdistä ranskankerma, sitruunamehu ja sinappi keskenään, ja lisää seos pannuun.
- 2.
Mittaa kuskus kulhoon. Kuumenna vesi ja kaada se kuskusin päälle, peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Lisää öljy, sitruunamehu ja suola kuskusiin. Huuhtele ja lohko tomaatit. Hienonna persilja ja sipuli. Lisää tomaatit ja yrtit kuskusin joukkoon. Tarjoa broilerikastikkeen kanssa.
Broilerikastike ja sitruunainen kuskus
Broilerisuikaleista ja kuskusista teet nopean lounaan, joka on alle vartissa valmis. Mausta kermainen kanakastike sinapilla ja sitruunalla, ja tirauta sitruunaa myös kuskusiin. Raikasta kuskuslisuke tuoreilla tomaateilla ja yrteillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 pkt) broilerin fileesuikaleita |
| 1 dl | vettä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | sinappia |
Sitruunainen kuskus | |
| 2 dl | kuskusia |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | (ruukku) persiljaa |
| 1 kpl | (nippu tai ruukku) sipulinvarsia tai ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla. Lisää vesi ja anna broilerin hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Yhdistä ranskankerma, sitruunamehu ja sinappi keskenään, ja lisää seos pannuun.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 dl vettä 400 g (1 pkt) broilerin fileesuikaleita 1 tl sitruunamehua 1 tl sinappia - 2
Mittaa kuskus kulhoon. Kuumenna vesi ja kaada se kuskusin päälle, peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Lisää öljy, sitruunamehu ja suola kuskusiin. Huuhtele ja lohko tomaatit. Hienonna persilja ja sipuli. Lisää tomaatit ja yrtit kuskusin joukkoon. Tarjoa broilerikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl kuskusia 2 dl vettä 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 dl sitruunamehua 1/2 tl suolaa 3 kpl tomaattia 1 kpl (ruukku) persiljaa 1 kpl (nippu tai ruukku) sipulinvarsia tai ruohosipulia
Ravintosisältö
458
Energiaa kcal
1916
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
458
Energiaa kcal
1916
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























