Broileritagine
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hauduta mehevä tagine kanasta! Tagine tarkoittaa pohjoisafrikkalaista savipataa, jossa haudutetaan perinteisesti lammas-, kana- ja kasvisruokia. Voit valmistaa broileritaginen myös tavallisessa kannellisessa padassa.
| 600 g | kanan paistileikkeitä |
| 40 g | inkivääriä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | hunajaa |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 3 dl | vettä |
| 200 g | (1 ps) pehmeitä, kuivattuja, kivettömiä taateleita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (tuoretta korianteria) | |
- 1.
Ota kananleikkeet huoneenlämpöön.
- 2.
Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehun joukkoon inkivääri, valkosipuli, hunaja ja mausteet.
- 3.
Laita broilerinpalat taginevuokaan tai kannelliseen uuniastiaan. Kaada sitruunamehu-mausteseos ja vesi broilereiden päälle. Peitä kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Lisää taatelit ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
- 4.
Viimeistele ruoka korianterin lehdillä ja tarjoa keitetyn riisin tai kuskusin kanssa.
Broileritagine
Hauduta mehevä tagine kanasta! Tagine tarkoittaa pohjoisafrikkalaista savipataa, jossa haudutetaan perinteisesti lammas-, kana- ja kasvisruokia. Voit valmistaa broileritaginen myös tavallisessa kannellisessa padassa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kanan paistileikkeitä |
| 40 g | inkivääriä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | hunajaa |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 3 dl | vettä |
| 200 g | (1 ps) pehmeitä, kuivattuja, kivettömiä taateleita |
Lisäksi | |
| (tuoretta korianteria) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota kananleikkeet huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 600 g kanan paistileikkeitä - 2
Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehun joukkoon inkivääri, valkosipuli, hunaja ja mausteet.
Määrä Ainesosa 40 g inkivääriä 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruunan mehu 2 rkl hunajaa 2 tl kanelia 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 g (1 ps) sahramia - 3
Laita broilerinpalat taginevuokaan tai kannelliseen uuniastiaan. Kaada sitruunamehu-mausteseos ja vesi broilereiden päälle. Peitä kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Lisää taatelit ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 200 g (1 ps) pehmeitä, kuivattuja, kivettömiä taateleita - 4
Viimeistele ruoka korianterin lehdillä ja tarjoa keitetyn riisin tai kuskusin kanssa.
Määrä Ainesosa (tuoretta korianteria)
Vinkki: Jos sinulla ei ole taginevuokaa, voit valmistaa ruoan missä tahansa kannellisessa padassa tai uunivuoassa. Ota kansi pois viimeiseksi 10 minuutiksi, niin lihat saavat hiukan väriä.
Ravintosisältö
371
Energiaa kcal
1552
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,5 g
Hiilihydraatteja
27,5 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
34,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
371
Energiaa kcal
1552
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,5 g
Hiilihydraatteja
27,5 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
34,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kanelia, 0.5 g (1 ps) sahramia, (tuoretta korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























