Ota kananleikkeet huoneenlämpöön.
Kuori inkivääri ja raasta siitä 2 tl raastetta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunamehu. Sekoita sitruunamehun joukkoon inkivääri, valkosipuli, hunaja ja mausteet.
Laita broilerinpalat taginevuokaan tai kannelliseen uuniastiaan. Kaada sitruunamehu-mausteseos ja vesi broilereiden päälle. Peitä kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Lisää taatelit ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
Viimeistele ruoka korianterin lehdillä ja tarjoa keitetyn riisin tai kuskusin kanssa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole taginevuokaa, voit valmistaa ruoan missä tahansa kannellisessa padassa tai uunivuoassa. Ota kansi pois viimeiseksi 10 minuutiksi, niin lihat saavat hiukan väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
316
1323
8,0 g
2,3 g
30,0 g
27,5 g
4,5 g
26,3 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia,
0,5 g (1 ps) sahramia,
(tuoretta korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli