Broileritagine

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Hauduta mehevä tagine kanasta! Tagine tarkoittaa pohjoisafrikkalaista savipataa, jossa haudutetaan perinteisesti lammas-, kana- ja kasvisruokia. Voit valmistaa broileritaginen myös tavallisessa kannellisessa padassa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkanan paistileikkeitä
40 ginkivääriä
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruunan mehu
2 rklhunajaa
2 tlkanelia
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 g(1 ps) sahramia
3 dlvettä
200 g(1 ps) pehmeitä, kuivattuja, kivettömiä taateleita

Lisäksi

(tuoretta korianteria)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota kananleikkeet huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    600 gkanan paistileikkeitä
  2. 2

    Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehun joukkoon inkivääri, valkosipuli, hunaja ja mausteet.

    MääräAinesosa
    40 ginkivääriä
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruunan mehu
    2 rklhunajaa
    2 tlkanelia
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 g(1 ps) sahramia
  3. 3

    Laita broilerinpalat taginevuokaan tai kannelliseen uuniastiaan. Kaada sitruunamehu-mausteseos ja vesi broilereiden päälle. Peitä kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Lisää taatelit ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    200 g(1 ps) pehmeitä, kuivattuja, kivettömiä taateleita
  4. 4

    Viimeistele ruoka korianterin lehdillä ja tarjoa keitetyn riisin tai kuskusin kanssa.

    MääräAinesosa
    (tuoretta korianteria)

Vinkki: Jos sinulla ei ole taginevuokaa, voit valmistaa ruoan missä tahansa kannellisessa padassa tai uunivuoassa. Ota kansi pois viimeiseksi 10 minuutiksi, niin lihat saavat hiukan väriä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kanelia, 0.5 g (1 ps) sahramia, (tuoretta korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 5.12.2025

Samankaltaisia reseptejä