Burgundinpata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Burgundinpata

Burgundinpata
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Naudanpaistista valmistettu burgundinpata on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka. Pata saa täyteläisen makunsa huolella ruskistetusta lihasta, herkkusienistä, timjamista ja pekonista, jotka haudutetaan täyteläiseksi punaviiniliemessä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
naudan sisä- tai ulkopaistia
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4 dl
Vettä
3 dl
Punaviiniä
1 kpl
lihaliemikuutio
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Laakerinlehti
200 g
(1 rs) herkkusieniä
3 kpl
Porkkanaa
6 - 8 kpl
pientä sipulia (tai 3 isoa)
2 kpl
Valkosipulin kynttä
140 g
(1 pkt) Pekonia
1 tl
Timjamia

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruoanlaittoa. Leikkaa liha noin 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat kolmessa erässä kuumalla pannulla. Palojen tulee saada kunnolla väriä. Laita lihat pataan.

1 kg
naudan sisä- tai ulkopaistia
3 rkl
rypsiöljyä
2

Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri lihapaloihin. Kaada vesi ja punaviini pataan. Lisää liemikuutio, tomaattisose ja laakerinlehti. Hauduta uunissa kannen alla noin 1 tunti.

2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4 dl
Vettä
3 dl
Punaviiniä
1 kpl
Laakerinlehti
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
lihaliemikuutio
3

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori sipulit. Leikkaa isot sipulit muutamaan osaan.

200 g
(1 rs) herkkusieniä
3 kpl
Porkkanaa
6 - 8 kpl
pientä sipulia (tai 3 isoa)
4

Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot pannulla. Lisää sienet ruskistamisen loppupuolella ja anna niiden saada vähän väriä.

140 g
(1 pkt) Pekonia
5

Lisää pekoni, herkkusienet, porkkanat ja pikkusipulit pataan. Puserra sekaan valkosipuli ja lisää timjami. Anna padan hautua noin 30 minuuttia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Timjamia
Resepti
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 27.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g38 g
Proteiinia42 g249 g
Rasvaa19 g116 g
Kuituja2 g11 g
Energiaa kj1690 10142
Energiaa kcal404 2423

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

  • 4 dl Vettä

  • 3 rkl Tomaattisosetta

  • 1 kpl Laakerinlehti

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g38 g
Proteiinia42 g249 g
Rasvaa19 g116 g
Kuituja2 g11 g
Energiaa kj1690 10142
Energiaa kcal404 2423

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

  • 4 dl Vettä

  • 3 rkl Tomaattisosetta

  • 1 kpl Laakerinlehti

Resepti
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.