Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Burgundinpata

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Naudanpaistista valmistettu burgundinpata on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka. Pata saa täyteläisen makunsa huolella ruskistetusta lihasta, herkkusienistä ja pekonista, jotka haudutetaan punaviiniliemessä.

Ainekset

1 kg
naudan sisä- tai ulkopaistia
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4 dl
Vettä
3 dl
Punaviiniä
1 kpl
lihaliemikuutio
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Laakerinlehti
200 g
(1 rs) herkkusieniä
3 kpl
Porkkanaa
6 - 8 kpl
pientä sipulia (tai 3 isoa)
2 kpl
Valkosipulin kynttä
140 g
(1 pkt) Pekonia
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruoanlaittoa. Leikkaa liha noin 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat kolmessa erässä kuumalla pannulla. Palojen tulee saada kunnolla väriä. Laita lihat pataan.

1 kg
naudan sisä- tai ulkopaistia
3 rkl
rypsiöljyä
2

Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri lihapaloihin. Kaada vesi ja punaviini pataan. Lisää liemikuutio, tomaattisose ja laakerinlehti. Hauduta 180-asteisessa uunissa kannen alla noin 1 tunti.

2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4 dl
Vettä
3 dl
Punaviiniä
1 kpl
Laakerinlehti
3 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
lihaliemikuutio
3

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori sipulit. Leikkaa isot sipulit muutamaan osaan.

200 g
(1 rs) herkkusieniä
3 kpl
Porkkanaa
6 - 8 kpl
pientä sipulia (tai 3 isoa)
4

Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot pannulla. Lisää sienet ruskistamisen loppupuolella ja anna niiden saada vähän väriä.

140 g
(1 pkt) Pekonia
5

Lisää pekoni, herkkusienet, porkkanat ja pikkusipulit pataan. Puserra sekaan valkosipuli ja lisää timjami. Anna padan hautua 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Timjamia
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.1.2011
|
Muokattu: 21.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

404

1692

19,3 g

5,2 g

6,3 g

3,2 g

1,8 g

41,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Tomaattisosetta,

1 kpl Laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli