Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruoanlaittoa. Leikkaa liha noin 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat kolmessa erässä kuumalla pannulla. Palojen tulee saada kunnolla väriä. Laita lihat pataan.
Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri lihapaloihin. Kaada vesi ja punaviini pataan. Lisää liemikuutio, tomaattisose ja laakerinlehti. Hauduta 180-asteisessa uunissa kannen alla noin 1 tunti.
Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori sipulit. Leikkaa isot sipulit muutamaan osaan.
Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot pannulla. Lisää sienet ruskistamisen loppupuolella ja anna niiden saada vähän väriä.
Lisää pekoni, herkkusienet, porkkanat ja pikkusipulit pataan. Puserra sekaan valkosipuli ja lisää timjami. Anna padan hautua 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
404
1692
19,3 g
5,2 g
6,3 g
3,2 g
1,8 g
41,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl Tomaattisosetta,
1 kpl Laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli