Klassinen burgundinpata

arvosana5/5

(21)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia

Burgundinpata on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka, joka valmistetaan naudanpaistista. Pata saa täyteläisen makunsa huolella ruskistetusta lihasta, herkkusienistä ja pekonista, jotka haudutetaan punaviiniliemessä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan sisä- tai ulkopaistia
3 rklrypsiöljyä
2 rklvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
4 dlvettä
3 dlpunaviiniä
1 kpllihaliemikuutio
3 rkltomaattisosetta
1 kpllaakerinlehti
200 g(1 rs) herkkusieniä
3 kplporkkanaa
6 - 8 kplpientä sipulia (tai 3 isoa)
2 kplvalkosipulin kynttä
140 g(1 pkt) pekonia
1 tltimjamia

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruoanlaittoa. Leikkaa liha noin 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat kolmessa erässä kuumalla pannulla. Palojen tulee saada kunnolla väriä. Laita lihat pataan.

    MääräAinesosa
    1 kgnaudan sisä- tai ulkopaistia
    3 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri lihapaloihin. Kaada vesi ja punaviini pataan. Lisää liemikuutio, tomaattisose ja laakerinlehti. Hauduta 180-asteisessa uunissa kannen alla noin 1 tunti.

    MääräAinesosa
    2 rklvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    4 dlvettä
    3 dlpunaviiniä
    1 kpllaakerinlehti
    3 rkltomaattisosetta
    1 kpllihaliemikuutio
  3. 3

    Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori sipulit. Leikkaa isot sipulit muutamaan osaan.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) herkkusieniä
    3 kplporkkanaa
    6 - 8 kplpientä sipulia (tai 3 isoa)
  4. 4

    Kuutioi pekoni ja ruskista kuutiot pannulla. Lisää sienet ruskistamisen loppupuolella ja anna niiden saada vähän väriä.

    MääräAinesosa
    140 g(1 pkt) pekonia
  5. 5

    Lisää pekoni, herkkusienet, porkkanat ja pikkusipulit pataan. Puserra sekaan valkosipuli ja lisää timjami. Anna padan hautua 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulin kynttä
    1 tltimjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Tomaattisosetta, 1 kpl Laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä