Cacio e pepe

arvosana5/5

(10)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Klassinen italialainen cacio e pepe eli pippurinen juustopasta valmistuu neljästä raaka-aineesta. Valitse pastan pääraaka-aineeksi laadukas karhea pasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpastaa (esim. rummo spaghetti)
150 g pecorinojuustoa
2 tlmustapippuria rouhittuna
2 rklvoita
1/2 dlpastan keitinvettä

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan al denteksi. Ota talteen 2 ½ dl keitinvettä.

    MääräAinesosa
    400 gpastaa (esim. rummo spaghetti)
  2. 2

    Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Paahda pippuria kuivalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja paista hetki. Lisää keitinvesi pannulle.

    MääräAinesosa
    150 g pecorinojuustoa
    2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 rklvoita
    1/2 dlpastan keitinvettä
  3. 3

    Lisää valutettu pasta pannulle ja imeytä vesi lähes kokonaan pastaan. Sekoita pecorino pastaan muutamassa osassa. Tarjoa pasta heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä