Chimichurri

Arvostele resepti
6 Desilitraa

15 min

Argentiinalainen chimichurri on runsaasti persiljaa ja korianteria sisältävä valkosipulinen kastike, joka maistuu grillatun lihan, kalan ja kasvisten kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 - 4 kplvalkosipulinkynsiä
1 kplpunainen chili
4 dlpersiljaa hienonnettuna
1 dlkorianteria hienonnettuna
2 rklvalkoviinietikkaa
1 dlrypsiöljyä
2 tlkuivattua oreganoa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna chili ja yrtit.

    MääräAinesosa
    2 - 4 kplvalkosipulinkynsiä
    1 kplpunainen chili
    4 dlpersiljaa hienonnettuna
    1 dlkorianteria hienonnettuna
  2. 2

    Soseuta valkosipulit, chili, yrtit ja etikka tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä.

    MääräAinesosa
    1 dlrypsiöljyä
    2 rklvalkoviinietikkaa
  3. 3

    Mausta kastike oreganolla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    2 tlkuivattua oreganoa
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.6.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä