Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Espanjalainen tortilla eli perunamunakas

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sujauta ylijääneet keitetyt perunat pannulle yhdessä kananmunien, sipulin ja mausteiden kanssa. Lopputulos on herkullinen perunamunakas espanjalaiseen tyyliin! Tarjoa munakas raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

200 g
Kiinteitä perunoita
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
6 kpl
Munaa
4 rkl
Vettä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, jossa on uunin kestävä kahva (esim. valurautapannulla). Lisää perunat. Paista n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä välillä käännellen. Lisää sipulit ja kääntele hetki.

200 g
Kiinteitä perunoita
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2

Vatkaa munat, vesi ja suola sekaisin. Kaada seos pannulle. Vedä massaa lastalla reunoilta keskustaan päin, kunnes se hieman hyytyy ja vetäytyy laidoilta. Levitä perunat tasaisesti. Mausta kevyesti pippurilla.

6 kpl
Munaa
4 rkl
Vettä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3

Siirrä pannu 225-asteiseen uuniin ja anna paistua, kunnes munakas on hyytynyt. Ota tortilla uunista ja anna hieman jäähtyä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

175

733

10,8 g

2,3 g

7,0 g

0,8 g

0,8 g

11,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Vettä,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli