Espanjalainen tortilla eli perunamunakas
Ainekset
Valmistus
Kuori ja viipaloi perunat muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy pienessä paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet pannulle ja paista niitä poreilevassa öljyssä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaessa.
Siirrä perunat kulhoon ja valuta öljy talteen. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Ruskista sipulit pienessä määrässä öljyä ja siirrä perunoiden joukkoon kulhoon.
Riko kananmunat toiseen kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kääntele munamassa perunoiden ja sipulien kanssa sekaisin.
Kuumenna pannulla keskilämmöllä muutama teelusikallinen öljyä ja kaada munakasmassa pannulle. Siirrä massaa kevyesti lastalla reunoilta keskelle, jotta kananmuna hyytyy. Peitä kannella ja anna kypsyä viisi minuuttia.
Laita paistinpannua isompi lautanen pannun päälle, käännä pannu ympäri ja liu’uta perunamunakas lautaselta takaisin pannulle. Paista vielä viisi minuuttia, jotta munakas hyytyy ja saa väriä toiseltakin puolelta.
Hyvästi hävikki: Käytä tortillaan edellispäivän keitetyt perunat. Kypsiä perunaviipaleita ei tarvitse paistaa kuin muutama minuutti.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
176
736
6,5 g
1,8 g
17,0 g
1,3 g
1,3 g
10,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl oliiviöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli