Espanjalainen tortilla eli perunamunakas

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Espanjalainen tortilla on ruoka, joka onnistuu usein ilman kauppareissua, sillä ainekset ovat hyvin yksinkertaiset. Viipaloidut perunat ja sipuli paistetaan reilussa öljyssä kypsäksi. Öljyn määrää ei kannata säikähtää, sillä suurin osa siitä valutetaan pois, kun perunat ovat kypsyneet.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkiinteitä perunoita
1 kpliso sipuli
1 1/2 dloliiviöljyä
5 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi perunat muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    500 gkiinteitä perunoita
  2. 2

    Kuumenna öljy pienessä paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet pannulle ja paista niitä poreilevassa öljyssä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaessa.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dloliiviöljyä
  3. 3

    Siirrä perunat kulhoon ja valuta öljy talteen. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Ruskista sipulit pienessä määrässä öljyä ja siirrä perunoiden joukkoon kulhoon.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sipuli
  4. 4

    Riko kananmunat toiseen kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kääntele munamassa perunoiden ja sipulien kanssa sekaisin.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Kuumenna pannulla keskilämmöllä muutama teelusikallinen öljyä ja kaada munakasmassa pannulle. Siirrä massaa kevyesti lastalla reunoilta keskelle, jotta kananmuna hyytyy. Peitä kannella ja anna kypsyä viisi minuuttia.

  6. 6

    Laita paistinpannua isompi lautanen pannun päälle, käännä pannu ympäri ja liu’uta perunamunakas lautaselta takaisin pannulle. Paista vielä viisi minuuttia, jotta munakas hyytyy ja saa väriä toiseltakin puolelta.

Hyvästi hävikki: Käytä tortillaan edellispäivän keitetyt perunat. Kypsiä perunaviipaleita ei tarvitse paistaa kuin muutama minuutti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl oliiviöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä