Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Falafelpyörykät

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Tarjoa falafelpyörykät hummuksen tai mintulla ja sitruunalla maustetun jogurtin kanssa. Voit valmistaa falafelit myös uunissa.

Ainekset

2 kpl
(à 290/175 g) kikherneitä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1 rkl
Tahinia
2 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
3/4 dl
(3/4 dl) (kokojyvä)vehnäjauhoja
1/2 l
Rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta liemi kikherneistä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua korianteri. Yhdistä sauva- tai tehosekoittimen kulhossa kikherneet, sipuli, valkosipuli, mausteet ja jauhot. Lisää tahini ja soseuta karkeaksi tahnaksi. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi maustumaan.

2 kpl
(à 290/175 g) kikherneitä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
2 tl
Juustokuminaa
1 rkl
Tahinia
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
3/4 dl
(3/4 dl) (kokojyvä)vehnäjauhoja
2

Pyörittele taikinasta käsin tiiviitä pyöryköitä. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista pyörykät kolmessa erässä kullanruskeiksi, noin 5 minuuttia kerrallaan.

1/2 l
Rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Vinkki: Voit kypsentää öljytyt pyörykät myös 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1118

28,3 g

1,6 g

3,2 g

0,2 g

0,4 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Ruukkua korianteria,

1 rkl Tahinia,

2 tl Juustokuminaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli