Falafelpyörykät

arvosana5/5

(1)arvio
24 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Tarjoa maukkaat falafelpyörykät hummuksen tai vaikka tsatsikin kanssa. Voit valmistaa falafelit myös uunissa.

Ainekset

MääräAinesosa
460 g(2 pkt, à 380/230 g) kikherneitä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukkua persiljaa
1 rkltahinia
2 tljuustokuminaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 tlsuolaa
3/4 dltäysjyvävehnäjauhoja
1/2 lrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Valuta liemi kikherneistä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua korianteri. Yhdistä sauva- tai tehosekoittimen kulhossa kikherneet, sipuli, valkosipuli, mausteet ja jauhot. Lisää tahini ja soseuta karkeaksi tahnaksi. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi maustumaan.

    MääräAinesosa
    460 g(2 pkt, à 380/230 g) kikherneitä
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplruukkua persiljaa
    2 tljuustokuminaa
    1 rkltahinia
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
    3/4 dltäysjyvävehnäjauhoja
  2. 2

    Pyörittele taikinasta käsin tiiviitä pyöryköitä. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista pyörykät kolmessa erässä kullanruskeiksi, noin 5 minuuttia kerrallaan.

    MääräAinesosa
    1/2 lrypsiöljyä

Vinkki: Voit kypsentää öljytyt pyörykät myös 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
30.9.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä