Valuta liemi kikherneistä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua korianteri. Yhdistä sauva- tai tehosekoittimen kulhossa kikherneet, sipuli, valkosipuli, mausteet ja jauhot. Lisää tahini ja soseuta karkeaksi tahnaksi. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi maustumaan.
Pyörittele taikinasta käsin tiiviitä pyöryköitä. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista pyörykät kolmessa erässä kullanruskeiksi, noin 5 minuuttia kerrallaan.
Vinkki: Voit kypsentää öljytyt pyörykät myös 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
267
1118
28,3 g
1,6 g
3,2 g
0,2 g
0,4 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Ruukkua korianteria,
1 rkl Tahinia,
2 tl Juustokuminaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli