Fenkoli-homejuustosalaatti

Muhkeiden makujen täyttämä salaatti syntyy rapeasta fenkolista, hapokkaasta omenasta ja täyteläisestä homejuustosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlpakastettuja mustaherukoita
1 kpl(150 g) sinihomejuustoa
2 kplfenkolia
1 kplomena
1/2 kplsitruunan mehu
1 kpl(70-100 g) rucolaa
1 kpl(70 g) pekaanipähkinöitä

Omenavinegretti

1 dlomenamehua
4 rklomenaviinietikkaa
3 rklöljyä
1 rklhunajaa
2 tlsinappia
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota herukat pakastimesta. Murenna juusto. Suikaloi fenkoli ja lohko omenat ohuiksi. Yhdistä fenkolit ja omenat isossa kulhossa. Purista sitruunan mehu päälle. Lisää rucola.

    Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää salaattiin. Sekoita hieman sulaneet herukat ja juusto joukkoon.

    Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi ja kaada salaattiin juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan mehu, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025