Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Flank steak eli Bavette on ohutta kylkipaistia, joka kypsyy nopeasti. Paisti on mureaa ja hyvin maukasta, kunhan lihaa ei kypsennetä liiaksi.
| 500 g | (1 kpl) flank steak |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
| Chimichurri | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | rouhittua chiliä myllystä |
| 1 tl | (sormi)suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria myllystä |
Ota liha vähintään puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
Grillaa lihaa kuumassa grillissä n. 5–8 minuuttia, riippuen lihan paksuudesta. Kääntele lihaa paistamisen aikana. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
Kääräise liha folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita. Tarjoa chimichurrin kanssa.
Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden aineiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Flank steak eli Bavette on ohutta kylkipaistia, joka kypsyy nopeasti. Paisti on mureaa ja hyvin maukasta, kunhan lihaa ei kypsennetä liiaksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 kpl) flank steak |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Chimichurri | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | rouhittua chiliä myllystä |
| 1 tl | (sormi)suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria myllystä |
Ota liha vähintään puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
Grillaa lihaa kuumassa grillissä n. 5–8 minuuttia, riippuen lihan paksuudesta. Kääntele lihaa paistamisen aikana. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
Kääräise liha folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita. Tarjoa chimichurrin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| mustapippuria myllystä | |
| sormisuolaa | |
| 500 g | (1 kpl) flank steak |
Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden aineiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/4 tl | mustapippuria myllystä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | rouhittua chiliä myllystä |
| 1 tl | (sormi)suolaa |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 2 dl | hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
307
Energiaa kcal
1284
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1284
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa, mustapippuria myllystä, 2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa, 0.5 tl juustokuminaa, 0.25 tl rouhittua chiliä myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli