Glögijuustokakku

arvosana3/5

(2)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Glögijuustokakku on joulunajan herkullisin kakku, jossa maistuu kardemumma, kaneli ja raikkaat puolukat. Kakku saa näyttävän kiilteen punaisesta glögistä.

Ainekset

MääräAinesosa

POHJA

200 g(1/2 pkt, n. 26 kpl) kaneliässäkeksejä
100 gvoita tai margariinia

TÄYTE

4 kplliivatelehteä
2 dl(1 prk) vispikermaa
400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dlsokeria
1/2 tlkardemummaa
2 rklsitruunanmehua
2 dlpuolukoita (pakaste)

KIILLE

3 kplliivatelehteä
2 dlglögitiivistettä (kylmää)
1 dlvettä

KORISTELUUN

puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    200 g(1/2 pkt, n. 26 kpl) kaneliässäkeksejä
  2. 2

    Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, sokeri ja kardemumma.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
    1/2 dlsokeria
    1/2 tlkardemummaa
  3. 3

    Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon hyvin esim. nuolijalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunanmehua
  4. 4

    Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle jäiset puolukat. Levitä loppu täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Varmista ettei täytteen ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 dlpuolukoita (pakaste)
  5. 5

    Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Yhdistä jääkaappikylmä glögi ja vesi. Kuumenna 2 ruokalusikallista seosta kiehuvaksi ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen kylmän glögi-vesiseoksen joukkoon. Jäähdytä kiillettä vielä hetki jääkaapissa. Kiilteen on hyvä olla mahdollisimman kylmää, mutta ei vielä hyytynyttä. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 4 tuntia.

    MääräAinesosa
    3 kplliivatelehteä
    2 dlglögitiivistettä (kylmää)
    1 dlvettä
  6. 6

    Siirrä juustokakku tarjoilulautaselle ja koristele esimerkiksi puolukoilla, kanelitangoilla ja pistaasipähkinöillä.

    MääräAinesosa
    puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä

Vinkki: Käytä kiilteeseen kylmää glögiä ja vettä, jotta se hyytyy kauniisti kakun pintaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
16.11.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä