Glögijuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Glögijuustokakku on joulunajan herkullisin kakku, jossa maistuu kardemumma, kaneli ja raikkaat puolukat. Kakku saa näyttävän kiilteen punaisesta glögistä.
| POHJA | |
|---|---|
| 200 g | (1/2 pkt, n. 26 kpl) kaneliässäkeksejä |
| 100 g | voita tai margariinia |
| TÄYTE | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 dl | puolukoita (pakaste) |
| KIILLE | |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | glögitiivistettä (kylmää) |
| 1 dl | vettä |
| KORISTELUUN | |
| puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä | |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- 2.
Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, sokeri ja kardemumma.
- 3.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon hyvin esim. nuolijalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
- 4.
Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle jäiset puolukat. Levitä loppu täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Varmista ettei täytteen ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- 5.
Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Yhdistä jääkaappikylmä glögi ja vesi. Kuumenna 2 ruokalusikallista seosta kiehuvaksi ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen kylmän glögi-vesiseoksen joukkoon. Jäähdytä kiillettä vielä hetki jääkaapissa. Kiilteen on hyvä olla mahdollisimman kylmää, mutta ei vielä hyytynyttä. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 4 tuntia.
- 6.
Siirrä juustokakku tarjoilulautaselle ja koristele esimerkiksi puolukoilla, kanelitangoilla ja pistaasipähkinöillä.
Glögijuustokakku on joulunajan herkullisin kakku, jossa maistuu kardemumma, kaneli ja raikkaat puolukat. Kakku saa näyttävän kiilteen punaisesta glögistä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
POHJA | |
| 200 g | (1/2 pkt, n. 26 kpl) kaneliässäkeksejä |
| 100 g | voita tai margariinia |
TÄYTE | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 dl | puolukoita (pakaste) |
KIILLE | |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | glögitiivistettä (kylmää) |
| 1 dl | vettä |
KORISTELUUN | |
| puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä | |
Valmistus
- 1
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 200 g (1/2 pkt, n. 26 kpl) kaneliässäkeksejä - 2
Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, sokeri ja kardemumma.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä 2 dl (1 prk) vispikermaa 400 g (2 rs) vaniljatuorejuustoa 1/2 dl sokeria 1/2 tl kardemummaa - 3
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon hyvin esim. nuolijalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunanmehua - 4
Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle jäiset puolukat. Levitä loppu täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Varmista ettei täytteen ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 dl puolukoita (pakaste) - 5
Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Yhdistä jääkaappikylmä glögi ja vesi. Kuumenna 2 ruokalusikallista seosta kiehuvaksi ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen kylmän glögi-vesiseoksen joukkoon. Jäähdytä kiillettä vielä hetki jääkaapissa. Kiilteen on hyvä olla mahdollisimman kylmää, mutta ei vielä hyytynyttä. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 4 tuntia.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehteä 2 dl glögitiivistettä (kylmää) 1 dl vettä - 6
Siirrä juustokakku tarjoilulautaselle ja koristele esimerkiksi puolukoilla, kanelitangoilla ja pistaasipähkinöillä.
Määrä Ainesosa puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä
Vinkki: Käytä kiilteeseen kylmää glögiä ja vettä, jotta se hyytyy kauniisti kakun pintaan.
Ravintosisältö
312
Energiaa kcal
1304
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
14,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
312
Energiaa kcal
1304
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
14,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























