Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu possunfilee

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullisella maustekastikkeella marinoitu possunfilee pysyy mehevänä, kun sen grillaa kokonaisena. Parhaan lopputuloksen saat, kun käytät sisälämmön mittaamiseen grilliin sopivaa paistomittaria.

Ainekset

500 - 700 g
(1 kpl) porsaan sisäfilee
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
sinappia
1 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
kuivattua rosmariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lihasta kalvot. Hiero fileen pintaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita kaikki muut ainekset marinadiksi. Laita liha muovipussiin ja kaada marinadi perään. Sulje pussi ja kääntele pussia niin, että liha maustuu kauttaaltaan. Pane pussi kulhoon ja kulho jääkaappiin pariksi tunniksi.

500 - 700 g
(1 kpl) porsaan sisäfilee
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
sinappia
1 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
kuivattua rosmariinia
2

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista. Grillaa kokonaista fileetä välillä kääntäen niin kauan, että lihan sisälämpötila grillilämpömittarilla mitattuna on 70 astetta. Se vie noin 20 minuuttia. (Jos sinulla ei ole mittaria, tarkista lihan kypsyys leikkaamalla lihaan pieni viilto.)

3

Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa sitten viipaleiksi. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 6.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1148

11,8 g

3,0 g

5,0 g

4,8 g

37,3 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli