Grillattu possunfilee

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Herkullisella maustekastikkeella marinoitu possunfilee pysyy mehevänä, kun sen grillaa kokonaisena. Parhaan lopputuloksen saat, kun käytät apuna paistomittaria.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 - 700 g(1 kpl) porsaan sisäfilee
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 rklsinappia
1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
1 rklhunajaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlkuivattua rosmariinia

Valmistus

  1. 1

    Poista lihasta kalvot. Hiero fileen pintaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita kaikki muut ainekset marinadiksi. Laita liha muovipussiin ja kaada marinadi perään. Sulje pussi ja kääntele pussia niin, että liha maustuu kauttaaltaan. Pane pussi kulhoon ja kulho jääkaappiin pariksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    500 - 700 g(1 kpl) porsaan sisäfilee
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
    1 rklsinappia
    1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    1 rklhunajaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlkuivattua rosmariinia
  2. 2

    Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista. Grillaa kokonaista fileetä välillä kääntäen niin kauan, että lihan sisälämpötila grillilämpömittarilla mitattuna on 70 astetta. Se vie noin 20 minuuttia. (Jos sinulla ei ole mittaria, tarkista lihan kypsyys leikkaamalla lihaan pieni viilto.)

  3. 3

    Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa sitten viipaleiksi. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä