Grillattu possunfilee
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullisella maustekastikkeella marinoitu possunfilee pysyy mehevänä, kun sen grillaa kokonaisena. Parhaan lopputuloksen saat, kun käytät apuna paistomittaria.
| 500 - 700 g | (1 kpl) porsaan sisäfilee |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
- 1.
Poista lihasta kalvot. Hiero fileen pintaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita kaikki muut ainekset marinadiksi. Laita liha muovipussiin ja kaada marinadi perään. Sulje pussi ja kääntele pussia niin, että liha maustuu kauttaaltaan. Pane pussi kulhoon ja kulho jääkaappiin pariksi tunniksi.
- 2.
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista. Grillaa kokonaista fileetä välillä kääntäen niin kauan, että lihan sisälämpötila grillilämpömittarilla mitattuna on 70 astetta. Se vie noin 20 minuuttia. (Jos sinulla ei ole mittaria, tarkista lihan kypsyys leikkaamalla lihaan pieni viilto.)
- 3.
Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa sitten viipaleiksi. Tarjoa heti.
Grillattu possunfilee
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Herkullisella maustekastikkeella marinoitu possunfilee pysyy mehevänä, kun sen grillaa kokonaisena. Parhaan lopputuloksen saat, kun käytät apuna paistomittaria.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 - 700 g | (1 kpl) porsaan sisäfilee |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
Valmistus
- 1
Poista lihasta kalvot. Hiero fileen pintaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita kaikki muut ainekset marinadiksi. Laita liha muovipussiin ja kaada marinadi perään. Sulje pussi ja kääntele pussia niin, että liha maustuu kauttaaltaan. Pane pussi kulhoon ja kulho jääkaappiin pariksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 500 - 700 g (1 kpl) porsaan sisäfilee 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 rkl sinappia 1 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 rkl hunajaa 1 rkl rypsiöljyä 1 tl kuivattua rosmariinia - 2
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista. Grillaa kokonaista fileetä välillä kääntäen niin kauan, että lihan sisälämpötila grillilämpömittarilla mitattuna on 70 astetta. Se vie noin 20 minuuttia. (Jos sinulla ei ole mittaria, tarkista lihan kypsyys leikkaamalla lihaan pieni viilto.)
- 3
Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa sitten viipaleiksi. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
274
Energiaa kcal
1148
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
—
Kuituja
37,3 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
274
Energiaa kcal
1148
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
—
Kuituja
37,3 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























