Grillattu vesimeloni

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Grillattu meloni maistuu makoisalta mansikkaisen fetasalaatin kanssa. Grillaa vesimeloni nopeasti, niin se saa pintaansa väriä mutta säilyttää napakan rakenteensa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvesimelonia
1 rklrypsiöljyä
1 rklsitruunamehua

Feta-mansikkasalaatti

200 gfetajuustoa
250 gmansikoita
1/4 kplruukkua minttua
1 rklrypsiöljyä
1 tlbalsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin salaatti. Paloittele fetajuusto. Poista mansikoista kannat ja paloittele marjat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa juusto, mansikat ja minttu.

    MääräAinesosa
    200 gfetajuustoa
    250 gmansikoita
    1/4 kplruukkua minttua
  2. 2

    Sekoita öljy, viinietikka ja mausteet keskenään. Pirskottele kastike salaatille. Kääntele salaatti sekaisin.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlbalsamiviinietikkaa
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Leikkaa meloni kuorineen viipaleiksi. Sivele viipaleille öljyä ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin. Valuta päälle sitruunamehua. Tarjoa heti fetasalaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    500 gvesimelonia
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklsitruunamehua

Vinkki! Myös hunajameloni ja verkkomeloni sopivat grillattaviksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä