Ulkofilee
Leikkaa filee kahtia pituussuunnassa ja hiero pintaan runsaasti suolaa ja mustapippuria.
Grillaa fileetä erittäin kuumassa grillissä noin minuutti molemmin puolin. Ota liha pois ja anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin.
Leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi.
Kastike
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.
Lusikoi runsaasti kastiketta lihojen päälle.
Koristele halutessasi kevätsipulilla.
Tarjoile lihan kanssa pestyjä ja puolitettuja retiisejä ja grillattua vihreää broccolinia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
739
176
7,5 g
2,0 g
2,8 g
1,0 g
—
24,3 g
4,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Maldon-suolaa,
Mustapippuria,
sitruunan mehu,
limen mehu,
1 rkl mirin-kastiketta,
1 rkl riisiviinietikkaa,
1 rkl hienonnettua tuoretta chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli