Ulkofilee
Leikkaa filee kahtia pituussuunnassa ja hiero pintaan runsaasti suolaa ja mustapippuria.
Grillaa fileetä erittäin kuumassa grillissä noin minuutti molemmin puolin. Ota liha pois ja anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin.
Leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi.
Kastike
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.
Lusikoi runsaasti kastiketta lihojen päälle.
Koristele halutessasi kevätsipulilla.
Tarjoile lihan kanssa pestyjä ja puolitettuja retiisejä ja grillattua vihreää broccolinia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
182
763
7,5 g
2,0 g
3,0 g
1,3 g
0,5 g
24,3 g
4,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Maldon-suolaa,
Mustapippuria,
1 kpl limen mehu,
1 rkl mirin-kastiketta,
1 rkl hienonnettua tuoretta chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli