Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattua rotukarjan ulkofileetä tataki ja itse tehtyä ponzu-kastiketta

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Rotukarjatataki on loistava annos tarjoiltavaksi alkuruokana tai osana isompaa kokonaisuutta. Voit esivalmistella kaiken hyvissä ajoin.

Ainekset

Ulkofilee

400 g
rotukarjan ulkofileetä, puhdistettuna
Maldon-suolaa
Mustapippuria

Kastike

1 kpl
sitruunan mehu
1 kpl
limen mehu
1 rkl
mirin-kastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 dl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl
hienonnettua tuoretta chiliä
1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ulkofilee

Leikkaa filee kahtia pituussuunnassa ja hiero pintaan runsaasti suolaa ja mustapippuria.

Grillaa fileetä erittäin kuumassa grillissä noin minuutti molemmin puolin. Ota liha pois ja anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin.

Leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi.

Mustapippuria
Maldon-suolaa
400 g
rotukarjan ulkofileetä, puhdistettuna
2

Kastike

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.

Lusikoi runsaasti kastiketta lihojen päälle.

Koristele halutessasi kevätsipulilla.

1 rkl
hienonnettua tuoretta chiliä
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 kpl
limen mehu
1 kpl
sitruunan mehu
1 rkl
mirin-kastiketta

Tarjoile lihan kanssa pestyjä ja puolitettuja retiisejä ja grillattua vihreää broccolinia.

Miltä maistui?
Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 10.6.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

182

763

7,5 g

2,0 g

3,0 g

1,3 g

0,5 g

24,3 g

4,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Maldon-suolaa,

Mustapippuria,

1 kpl limen mehu,

1 rkl mirin-kastiketta,

1 rkl hienonnettua tuoretta chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli