Grillatut entrecôte-pihvit ja chimichurri
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevät entrecôte-pihvit marinoidaan ennen grillausta, mikä tekee niistä erityisen mureat. Tarjoa pihvit basilikalla maustetun chimichurrin kera.
| 400 g | (2 pkt) naudan entrecote-pihvejä |
| Marinadi | |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Chimichurri | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | sokeria |
- 1.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Hiero marinadi pihveihin. Laita pihvit jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Maku voimistuu, mitä pidempään pihvejä marinoit.
- 2.
Valmista chimichurri. Kuori ja paloittele valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja paloittele. Mittaa kaikki ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä.
- 3.
Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Grillaa pihvejä 2–4 minuuttia per puoli, tai kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia. Tarjoa pihvit chimichurrin kanssa.
Grillatut entrecôte-pihvit ja chimichurri
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Mehevät entrecôte-pihvit marinoidaan ennen grillausta, mikä tekee niistä erityisen mureat. Tarjoa pihvit basilikalla maustetun chimichurrin kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 pkt) naudan entrecote-pihvejä |
Marinadi | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Chimichurri | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Hiero marinadi pihveihin. Laita pihvit jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Maku voimistuu, mitä pidempään pihvejä marinoit.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 rkl punaviinietikkaa 1 tl sokeria 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 400 g (2 pkt) naudan entrecote-pihvejä - 2
Valmista chimichurri. Kuori ja paloittele valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja paloittele. Mittaa kaikki ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili 1 kpl ruukku lehtipersiljaa 1 kpl ruukku basilikaa 3/4 dl oliiviöljyä 1 rkl punaviinietikkaa 2 tl kuivattua oreganoa 3/4 tl suolaa 1 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl sokeria - 3
Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Grillaa pihvejä 2–4 minuuttia per puoli, tai kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia. Tarjoa pihvit chimichurrin kanssa.
Vinkki: Tarjoa pihvit ja chimichurri ohuiden ja rapeiden ranskalaisten kanssa. Valmista ohuet pakasteranskalaiset pakkauksen ohjeen mukaan uunissa tai airfryerissa.
Ravintosisältö
356
Energiaa kcal
1491
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
356
Energiaa kcal
1491
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl punaviinietikkaa, 1 rkl punaviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























