Grillatut entrecôte-pihvit ja chimichurri
Ainekset
Marinadi
Chimichurri
Valmistus
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Hiero marinadi pihveihin. Laita pihvit jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Maku voimistuu, mitä pidempään pihvejä marinoit.
Valmista chimichurri. Kuori ja paloittele valkosipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja paloittele. Mittaa kaikki ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä.
Ota pihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Grillaa pihvejä 2–4 minuuttia per puoli, tai kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia. Tarjoa pihvit chimichurrin kanssa.
Vinkki: Tarjoa pihvit ja chimichurri ohuiden ja rapeiden ranskalaisten kanssa. Valmista ohuet pakasteranskalaiset pakkauksen ohjeen mukaan uunissa tai airfryerissa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
355
1484
27,8 g
5,0 g
3,0 g
2,0 g
—
23,5 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl punaviinietikkaa,
1 rkl punaviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli