Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut kasvistikut ja sinihomejuustodippi

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausta kasvikset chilikastikkeella, grillaa rapeiksi ja tarjoa sinihomejuustodipin kanssa.

Ainekset

3 kpl
porkkanaa
1 kpl
kesäkurpitsa
3 kpl
sellerinvartta
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
srirachakastiketta
1 tl
suolaa

Sinihomejuustodippi

150 g
(1 ps) sinihomejuustomurua
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori porkkanat. Leikkaa ne ja kesäkurpitsa noin 1 ½ cm:n paksuisiksi tikuiksi. Paloittele sellerinvarret.

3 kpl
porkkanaa
1 kpl
kesäkurpitsa
3 kpl
sellerinvartta
2

Mausta öljy srirachalla ja suolalla. Grillaa kasvistikkuja 5 minuuttia, sivele öljyllä ja jatka grillaamista pari minuuttia.

2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
2 tl
srirachakastiketta
3

Valmista dippi. Sekoita sinihomejuusto kermaviiliin. Kuori ja murskaa valkosipuli. Lisää valkosipuli, sitruunamehu ja mustapippuri kastikkeeseen.

1 rkl
sitruunamehua
1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 prk) kermaviiliä
150 g
(1 ps) sinihomejuustomurua
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

169

709

14,0 g

6,0 g

4,3 g

4,0 g

0,7 g

6,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl sellerinvartta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli