Grillatut kasvistikut ja sinihomejuustodippi

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Mausta kasvikset chilikastikkeella, grillaa rapeiksi ja tarjoa sinihomejuustodipin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplporkkanaa
1 kplkesäkurpitsa
3 kplsellerinvartta
2 rklrypsiöljyä
2 tlsrirachakastiketta
1 tlsuolaa

Sinihomejuustodippi

150 g(1 ps) sinihomejuustomurua
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklsitruunamehua
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori porkkanat. Leikkaa ne ja kesäkurpitsa noin 1 ½ cm:n paksuisiksi tikuiksi. Paloittele sellerinvarret.

    MääräAinesosa
    3 kplporkkanaa
    1 kplkesäkurpitsa
    3 kplsellerinvartta
  2. 2

    Mausta öljy srirachalla ja suolalla. Grillaa kasvistikkuja 5 minuuttia, sivele öljyllä ja jatka grillaamista pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    2 tlsrirachakastiketta
  3. 3

    Valmista dippi. Sekoita sinihomejuusto kermaviiliin. Kuori ja murskaa valkosipuli. Lisää valkosipuli, sitruunamehu ja mustapippuri kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 rklsitruunamehua
    1 kplvalkosipulinkynsi
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    150 g(1 ps) sinihomejuustomurua
    1/2 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl sellerinvartta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä