Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hampurin hauki

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tällä helpolla ohjeella valmistat koko perheelle maistuvan haukiruokaklassikon. Hampurin hauen herkullisen maun salaisuus piilee mehevässä korppujauho-juustokuorrutteessa. Tarjoa uunikala keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

600 g
haukifileitä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
ruokakermaa

KUORRUTE

30 g
voita
1/2 dl
korppujauhoja
1 kpl
kananmuna
70 g
(2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna

PINNALLE

1/2
ruukkua persiljaa tai tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nosta ruodottomat haukifileet uunivuokaan ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä sitruunanmehulla. Kaada päälle ruokakerma.

600 g
haukifileitä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
ruokakermaa
2

Sulata voi. Sekoita voin joukkoon korppujauhot, muna ja juustoraaste. Levitä kuorrute fileiden päälle.

70 g
(2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
korppujauhoja
30 g
voita
3

Kypsennä vuokaa 200 asteessa 20‒25 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Koristele persiljalla tai tillillä.

1/2
ruukkua persiljaa tai tilliä hienonnettuna

Vinkki: Saat ruoasta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja. Voit korvata hauen jollain toisella vaalealla kalalla.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

379

1587

20,8 g

11,0 g

6,8 g

2,3 g

0,3 g

40,8 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua persiljaa tai tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli