Hampurin hauki

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Tällä helpolla ohjeella valmistat koko perheelle maistuvan kalaruokaklassikon. Hampurin hauen herkullisen maun salaisuus piilee mehevässä korppujauho-juustokuorrutteessa. Tarjoa uunikala keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 ghaukifileitä (ruodotonta)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
2 rklsitruunanmehua
2 dlruokakermaa

KUORRUTE

30 gvoita
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplkananmuna
70 g(2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna

PINNALLE

1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nosta ruodottomat haukifileet uunivuokaan ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä sitruunanmehulla. Kaada päälle ruokakerma.

    MääräAinesosa
    600 ghaukifileitä (ruodotonta)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
    2 rklsitruunanmehua
    2 dlruokakermaa
  2. 2

    Sulata voi. Sekoita voin joukkoon korppujauhot, muna ja juustoraaste. Levitä kuorrute fileiden päälle.

    MääräAinesosa
    70 g(2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna
    1 kplkananmuna
    1/2 dlkorppujauhoja
    30 gvoita
  3. 3

    Kypsennä vuokaa 200 asteessa 20‒25 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Koristele tillillä.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna

Vinkki: Saat ruoasta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja. Voit korvata hauen jollain toisella vaalealla kalalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä