Hampurin hauki | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hampurin hauki

Hampurin hauki
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Tällä helpolla ohjeella valmistat koko perheelle maistuvan haukiruokaklassikon. Hampurin hauen herkullisen maun salaisuus piilee mehevässä korppujauho-juustokuorrutteessa. Tarjoa uunikala keitettyjen perunoiden kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
haukifileitä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
ruokakermaa

KUORRUTE

30 g
voita
1/2 dl
korppujauhoja
1 kpl
kananmuna
70 g
(2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna

PINNALLE

1/2
ruukkua persiljaa tai tilliä hienonnettuna

Vinkki: Saat ruoasta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja. Voit korvata hauen jollain toisella vaalealla kalalla.

Näin teet

1

Nosta ruodottomat haukifileet uunivuokaan ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä sitruunanmehulla. Kaada päälle ruokakerma.

600 g
haukifileitä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
ruokakermaa
2

Sulata voi. Sekoita voin joukkoon korppujauhot, muna ja juustoraaste. Levitä kuorrute fileiden päälle.

70 g
(2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
korppujauhoja
30 g
voita
3

Kypsennä vuokaa 200 asteessa 20‒25 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Koristele persiljalla tai tillillä.

1/2
ruukkua persiljaa tai tilliä hienonnettuna
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 14.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1587 6348
Energiaa kcal379 1515
Rasvaa20.8 g83.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa11.0 g44.0 g
Hiilihydraatteja6.8 g27.0 g
Sokereita2.3 g9.0 g
Kuituja0.3 g1.0 g
Proteiinia40.8 g163.0 g
Suolaa1.3 g5.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua persiljaa tai tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1587 6348
Energiaa kcal379 1515
Rasvaa20.8 g83.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa11.0 g44.0 g
Hiilihydraatteja6.8 g27.0 g
Sokereita2.3 g9.0 g
Kuituja0.3 g1.0 g
Proteiinia40.8 g163.0 g
Suolaa1.3 g5.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua persiljaa tai tilliä hienonnettuna

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.