Hampurin hauki
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tällä helpolla ohjeella valmistat koko perheelle maistuvan kalaruokaklassikon. Hampurin hauen herkullisen maun salaisuus piilee mehevässä korppujauho-juustokuorrutteessa. Tarjoa uunikala keitettyjen perunoiden kanssa.
| 600 g | haukifileitä (ruodotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 dl | ruokakermaa |
| KUORRUTE | |
|---|---|
| 30 g | voita |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 70 g | (2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna |
| PINNALLE | |
| 1/2 | ruukkua tilliä hienonnettuna |
- 1.
Nosta ruodottomat haukifileet uunivuokaan ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä sitruunanmehulla. Kaada päälle ruokakerma.
- 2.
Sulata voi. Sekoita voin joukkoon korppujauhot, muna ja juustoraaste. Levitä kuorrute fileiden päälle.
- 3.
Kypsennä vuokaa 200 asteessa 20‒25 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Koristele tillillä.
Tällä helpolla ohjeella valmistat koko perheelle maistuvan kalaruokaklassikon. Hampurin hauen herkullisen maun salaisuus piilee mehevässä korppujauho-juustokuorrutteessa. Tarjoa uunikala keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | haukifileitä (ruodotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 dl | ruokakermaa |
KUORRUTE | |
| 30 g | voita |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 70 g | (2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna |
PINNALLE | |
| 1/2 | ruukkua tilliä hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nosta ruodottomat haukifileet uunivuokaan ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä sitruunanmehulla. Kaada päälle ruokakerma.
Määrä Ainesosa 600 g haukifileitä (ruodotonta) 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 2 rkl sitruunanmehua 2 dl ruokakermaa - 2
Sulata voi. Sekoita voin joukkoon korppujauhot, muna ja juustoraaste. Levitä kuorrute fileiden päälle.
Määrä Ainesosa 70 g (2 dl) mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna 1 kpl kananmuna 1/2 dl korppujauhoja 30 g voita - 3
Kypsennä vuokaa 200 asteessa 20‒25 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Koristele tillillä.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna
Vinkki: Saat ruoasta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja. Voit korvata hauen jollain toisella vaalealla kalalla.
Ravintosisältö
379
Energiaa kcal
1587
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
40,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
379
Energiaa kcal
1587
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
40,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























