Suikaloi pekoni ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista pekonit ja sipulit kevyesti. Lisää hapankaali ja paista, kunnes kaali saa vähän väriä.
Lisää olut, siirappi ja sen verran vettä, että kaali peittyy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta, kunnes vesi on haihtunut ja hapankaali on pehmeää ja kullanruskeaa. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi makkaroiden tai porsaankyljysten kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1344
321
14,0 g
3,3 g
36,3 g
36,3 g
3,3 g
5,3 g
2,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli