Haudutettu hapankaali | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Haudutettu hapankaali

Haudutettu hapankaali

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kullanruskeaksi paahtuneen hapankaalin maun salaisuus on oluessa, pekonissa ja siirapissa. Nauti herkullinen hapankaali makkaroiden tai possunkyljysten kanssa.

Ainekset

100 g
pekonia
1 kpl
sipuli
1/4 dl
öljyä
600 g
hapankaalia
1/3 l
(1 tlk) olutta
1 dl
siirappia
3 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi pekoni ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista pekonit ja sipulit kevyesti. Lisää hapankaali ja paista, kunnes kaali saa vähän väriä.

100 g
pekonia
1 kpl
sipuli
1/4 dl
öljyä
600 g
hapankaalia
2

Lisää olut, siirappi ja sen verran vettä, että kaali peittyy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta, kunnes vesi on haihtunut ja hapankaali on pehmeää ja kullanruskeaa. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi makkaroiden tai porsaankyljysten kanssa.

1/3 l
(1 tlk) olutta
1 dl
siirappia
3 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Resepti:
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1344

321

14,0 g

3,3 g

36,3 g

36,3 g

3,3 g

5,3 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli