Haudutettu hapankaali
15 min
4 Annosta
Kullanruskeaksi paahtuneen hapankaalin maun salaisuus on oluessa, pekonissa ja siirapissa. Nauti herkullinen hapankaali makkaroiden tai possunkyljysten kanssa.
Ainekset
Valmistus
1
Suikaloi pekoni ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista pekonit ja sipulit kevyesti. Lisää hapankaali ja paista, kunnes kaali saa vähän väriä.
100 g
pekonia
1 kpl
sipuli
1/4 dl
öljyä
600 g
hapankaalia
2
Lisää olut, siirappi ja sen verran vettä, että kaali peittyy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta, kunnes vesi on haihtunut ja hapankaali on pehmeää ja kullanruskeaa. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi makkaroiden tai porsaankyljysten kanssa.
1/3 l
(1 tlk) olutta
1/2 dl
siirappia
3 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Lisää aiheesta
Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.1.2005
|Muokattu: 17.10.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
268
1123
13,8 g
3,3 g
23,3 g
23,3 g
3,3 g
5,3 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli