Haudutettu hapankaali

arvosana2/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Kullanruskeaksi paahtuneen hapankaalin maun salaisuus on oluessa, pekonissa ja siirapissa. Nauti herkullinen hapankaali makkaroiden tai possunkyljysten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gpekonia
1 kplsipuli
1/4 dlöljyä
600 ghapankaalia
1/3 l(1 tlk) olutta
1/2 dlsiirappia
3 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi pekoni ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista pekonit ja sipulit kevyesti. Lisää hapankaali ja paista, kunnes kaali saa vähän väriä.

    MääräAinesosa
    100 gpekonia
    1 kplsipuli
    1/4 dlöljyä
    600 ghapankaalia
  2. 2

    Lisää olut, siirappi ja sen verran vettä, että kaali peittyy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta, kunnes vesi on haihtunut ja hapankaali on pehmeää ja kullanruskeaa. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi makkaroiden tai porsaankyljysten kanssa.

    MääräAinesosa
    1/3 l(1 tlk) olutta
    1/2 dlsiirappia
    3 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä