Haudutettu hapankaali - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Haudutettu hapankaali

Haudutettu hapankaali
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Hapankaali on kevyttä syötävää ja sisältää runsaasti C-vitamiinia. Sadan gramman annos kattaa melkein puolet päivän C-vitamiinitarpeesta.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Hapankaalia
1 kpl
Sipuli
1/4 dl
Öljyä
100 g
Pekonia
1 dl
Olutta
1 dl
Siirappia
8 dl
Vettä

Näin teet

1

Kuumenna öljy pannulla, lisää kuutioitu pekoni ja sipuli. Ruskista kevyesti. Lisää hapankaali ja ruskista hetki. Lisää olut ja vesi. Vettä saa olla sen verran, että kaali peittyy. Lisää siirappi ja loppu vesi. Hauduta, kunnes vesi on haihtunut ja hapankaali on pehmeää. Tarjoa hapankaalia lämpimänä ruoan lisäkkeenä tai lisää esimerkiksi kirkkaaseen kalakeittoon.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 15.10.2019