Haukimureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Haukimureke

Haukimureke

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Helppo haukimureke maistuu arkiruokana. Murekemassaan sopivat myös kuha tai lohi. Tarjoa mehukas ja mieto kalamureke tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.

Ainekset

500 g
haukifileetä (nahatonta)
2 kpl
kananmunaa
2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
3/4 dl
korppujauhoja
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1/2
ruukkua ruohosipulia tai tilliä

vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Kuutioi kala (pieniä ruotoja ei tarvitse poistaa). Hienonna kala monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja korppujauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.

500 g
haukifileetä (nahatonta)
2 kpl
kananmunaa
2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
3/4 dl
korppujauhoja
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1/2
ruukkua ruohosipulia tai tilliä
3

Levitä murekemassa tasaisesti leipävuokaan ja peitä se foliolla. Nosta vuoka isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä murekevuoan puoliväliin asti. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis, kun se on kokonaan hyytynyt.

Vinkki: Kalamureketaikinasta on helppo muotoilla myös kalapullia- tai pihvejä

Hyvästi hävikki: Korvaa korppujauhot maidossa liotetulla vaalealla leipäviipaleella.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.12.2020
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

787

188

6,6 g

3,6 g

7,4 g

1,8 g

0,2 g

24,2 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua ruohosipulia tai tilliä,

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli