Haukimureke

arvosana4/5

(1)arvio
5 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo haukimureke maistuu arkiruokana. Murekemassaan sopivat myös kuha tai lohi. Tarjoa mehukas ja mieto kalamureke tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 ghaukifileetä (nahatonta)
2 kplkananmunaa
2 dlpaksua jogurttia
1 rklsitruunanmehua
3/4 dlkorppujauhoja
3/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
1/2 kplruukkua ruohosipulia

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Kuutioi kala (pieniä ruotoja ei tarvitse poistaa). Hienonna kala monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja korppujauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.

    MääräAinesosa
    500 ghaukifileetä (nahatonta)
    2 kplkananmunaa
    2 dlpaksua jogurttia
    1 rklsitruunanmehua
    3/4 dlkorppujauhoja
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
    1/2 kplruukkua ruohosipulia
  3. 3

    Levitä murekemassa tasaisesti leipävuokaan ja peitä se foliolla. Nosta vuoka isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä murekevuoan puoliväliin asti. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis, kun se on kokonaan hyytynyt.

Vinkki: Kalamureketaikinasta on helppo muotoilla myös kalapullia- tai pihvejä

Hyvästi hävikki: Korvaa korppujauhot maidossa liotetulla vaalealla leipäviipaleella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
27.12.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä