Haukimureke
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo haukimureke maistuu arkiruokana. Murekemassaan sopivat myös kuha tai lohi. Tarjoa mehukas ja mieto kalamureke tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.
| 500 g | haukifileetä (nahatonta) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| Vuoan voiteluun | |
|---|---|
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
- 2.
Kuutioi kala (pieniä ruotoja ei tarvitse poistaa). Hienonna kala monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja korppujauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.
- 3.
Levitä murekemassa tasaisesti leipävuokaan ja peitä se foliolla. Nosta vuoka isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä murekevuoan puoliväliin asti. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis, kun se on kokonaan hyytynyt.
Helppo haukimureke maistuu arkiruokana. Murekemassaan sopivat myös kuha tai lohi. Tarjoa mehukas ja mieto kalamureke tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | haukifileetä (nahatonta) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
Määrä Ainesosa voita tai margariinia korppujauhoja - 2
Kuutioi kala (pieniä ruotoja ei tarvitse poistaa). Hienonna kala monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja korppujauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.
Määrä Ainesosa 500 g haukifileetä (nahatonta) 2 kpl kananmunaa 2 dl paksua jogurttia 1 rkl sitruunanmehua 3/4 dl korppujauhoja 3/4 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia - 3
Levitä murekemassa tasaisesti leipävuokaan ja peitä se foliolla. Nosta vuoka isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä murekevuoan puoliväliin asti. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis, kun se on kokonaan hyytynyt.
Vinkki: Kalamureketaikinasta on helppo muotoilla myös kalapullia- tai pihvejä
Hyvästi hävikki: Korvaa korppujauhot maidossa liotetulla vaalealla leipäviipaleella.
Ravintosisältö
188
Energiaa kcal
787
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,4 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
24,2 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
188
Energiaa kcal
787
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,4 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
24,2 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





