Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
Kuutioi kala (pieniä ruotoja ei tarvitse poistaa). Hienonna kala monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja korppujauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.
Levitä murekemassa tasaisesti leipävuokaan ja peitä se foliolla. Nosta vuoka isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä murekevuoan puoliväliin asti. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis, kun se on kokonaan hyytynyt.
Vinkki: Kalamureketaikinasta on helppo muotoilla myös kalapullia- tai pihvejä
Hyvästi hävikki: Korvaa korppujauhot maidossa liotetulla vaalealla leipäviipaleella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
787
188
6,6 g
3,6 g
7,4 g
1,8 g
0,2 g
24,2 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua ruohosipulia tai tilliä,
voita tai margariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli