Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
Kuutioi kala (pieniä ruotoja ei tarvitse poistaa). Hienonna kala monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja korppujauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.
Levitä murekemassa tasaisesti leipävuokaan ja peitä se foliolla. Nosta vuoka isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä murekevuoan puoliväliin asti. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis, kun se on kokonaan hyytynyt.
Vinkki: Kalamureketaikinasta on helppo muotoilla myös kalapullia- tai pihvejä
Hyvästi hävikki: Korvaa korppujauhot maidossa liotetulla vaalealla leipäviipaleella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
188
787
6,6 g
3,6 g
7,4 g
1,8 g
0,2 g
24,2 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai margariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli