Hedelmäinen tonnikalabowl
15 min

Nappaa talteen!
Ruokaisa kulhosalaatti maistuu koko perheelle ja on helppo tehdä vaikka mukaan. Makeat mangopalat ja raikas verigreippivinegretti piristävät tonnikalasalaatin.
| 2 kpl | mangoa |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 kpl | (à 185 / 140 g) tonnikalaa paloina vedessä tai öljyssä |
| 2 kpl | (à 200 g) raejuustoa |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1 kpl | keräsalaatti |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| Kuskus | |
|---|---|
| 1 dl | kuskusia |
| 2 tl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | kiehuvaa vettä |
| 1 kpl | sitruunan kuori ja mehu |
| Verigreippivinegretti | |
| 2 rkl | verigreipin raastettua kuorta |
| 1/2 kpl | verigreipin mehu |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | makeaa sinappia |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
- 1.
Tee ensin kuskus. Yhdistä kuskus, öljy ja suola kulhossa. Kaada kiehuvan kuuma vesi päälle, sekoita ja peitä kulho tuorekelmulla. Anna seistä 15 minuuttia. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne kuskusin joukkoon.
- 2.
Valmista vinegretti. Pese ja kuivaa greippi huolellisesti. Raasta kuori pienellä terällä. Purista mehu kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
- 3.
Leikkaa mango aivan siemenen vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja paloittele hedelmäpalat. Halkaise avokado, poista siemen, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta tonnikala ja raejuusto. Hienonna tilli.
- 4.
Jaa kaikki salaatin ainekset annoskulhoihin. Rouhi mustapippuria päälle. Lisää verigreippivinegrettiä maun mukaan.
Hedelmäinen tonnikalabowl
Ruokaisa kulhosalaatti maistuu koko perheelle ja on helppo tehdä vaikka mukaan. Makeat mangopalat ja raikas verigreippivinegretti piristävät tonnikalasalaatin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | mangoa |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 kpl | (à 185 / 140 g) tonnikalaa paloina vedessä tai öljyssä |
| 2 kpl | (à 200 g) raejuustoa |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1 kpl | keräsalaatti |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
Kuskus | |
| 1 dl | kuskusia |
| 2 tl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | kiehuvaa vettä |
| 1 kpl | sitruunan kuori ja mehu |
Verigreippivinegretti | |
| 2 rkl | verigreipin raastettua kuorta |
| 1/2 kpl | verigreipin mehu |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | makeaa sinappia |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
Valmistus
- 1
Tee ensin kuskus. Yhdistä kuskus, öljy ja suola kulhossa. Kaada kiehuvan kuuma vesi päälle, sekoita ja peitä kulho tuorekelmulla. Anna seistä 15 minuuttia. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne kuskusin joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 dl kuskusia 2 tl öljyä 1/2 tl suolaa 2 dl kiehuvaa vettä 1 kpl sitruunan kuori ja mehu - 2
Valmista vinegretti. Pese ja kuivaa greippi huolellisesti. Raasta kuori pienellä terällä. Purista mehu kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl verigreipin raastettua kuorta 1/2 kpl verigreipin mehu 1 rkl makeaa sinappia 4 rkl oliiviöljyä 2 rkl valkoviinietikkaa 1/4 tl (¼ tl) suolaa - 3
Leikkaa mango aivan siemenen vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja paloittele hedelmäpalat. Halkaise avokado, poista siemen, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta tonnikala ja raejuusto. Hienonna tilli.
Määrä Ainesosa 2 kpl mangoa 2 kpl avokadoa 1 kpl punasipuli 2 kpl (à 185 / 140 g) tonnikalaa paloina vedessä tai öljyssä 2 kpl (à 200 g) raejuustoa 2 rkl hienonnettua tilliä - 4
Jaa kaikki salaatin ainekset annoskulhoihin. Rouhi mustapippuria päälle. Lisää verigreippivinegrettiä maun mukaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl keräsalaatti 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
475
Energiaa kcal
1988
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
475
Energiaa kcal
1988
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku tilliä, 2 rkl Hienonnettua tilliä, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, 2 dl Kiehuvaa vettä, Sitruunan kuori ja mehu, 2 rkl Verigreipin raastettua kuorta, 0,25 tl (¼ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























