Hedelmäinen tonnikalabowl
Ainekset
Kuskus
Verigreippivinegretti
Valmistus
Tee ensin kuskus. Yhdistä kuskus, öljy ja suola kulhossa. Kaada kiehuvan kuuma vesi päälle, sekoita ja peitä kulho tuorekelmulla. Anna seistä 15 minuuttia. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne kuskusin joukkoon.
Valmista vinegretti. Pese ja kuivaa greippi huolellisesti. Raasta kuori pienellä terällä. Purista mehu kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
Leikkaa mango aivan siemenen vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja paloittele hedelmäpalat. Halkaise avokado, poista siemen, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta tonnikala ja raejuusto. Hienonna tilli.
Jaa kaikki salaatin ainekset annoskulhoihin. Rouhi mustapippuria päälle. Lisää verigreippivinegrettiä maun mukaan.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
487
2039
29,3 g
4,0 g
31,0 g
16,8 g
8,3 g
20,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku tilliä,
2 rkl Hienonnettua tilliä,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
0,5 tl Suolaa,
2 dl Kiehuvaa vettä,
Sitruunan kuori ja mehu,
2 rkl Verigreipin raastettua kuorta,
0,25 tl (¼ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli