Hedelmäinen tonnikalabowl

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ruokaisa kulhosalaatti maistuu koko perheelle ja on helppo tehdä vaikka mukaan. Makeat mangopalat ja raikas verigreippivinegretti piristävät tonnikalasalaatin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplmangoa
2 kplavokadoa
1 kplpunasipuli
1 kplruukku tilliä
2 kpl(à 185 / 140 g) tonnikalaa paloina vedessä tai öljyssä
2 kpl(à 200 g) raejuustoa
2 rklhienonnettua tilliä
1 kplkeräsalaatti
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Kuskus

1 dlkuskusia
2 tlöljyä
1/2 tlsuolaa
2 dlkiehuvaa vettä
1 kplsitruunan kuori ja mehu

Verigreippivinegretti

2 rklverigreipin raastettua kuorta
1/2 kplverigreipin mehu
4 rkloliiviöljyä
2 rklvalkoviinietikkaa
1 rklmakeaa sinappia
1/4 tl(¼ tl) suolaa

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin kuskus. Yhdistä kuskus, öljy ja suola kulhossa. Kaada kiehuvan kuuma vesi päälle, sekoita ja peitä kulho tuorekelmulla. Anna seistä 15 minuuttia. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne kuskusin joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 dlkuskusia
    2 tlöljyä
    1/2 tlsuolaa
    2 dlkiehuvaa vettä
    1 kplsitruunan kuori ja mehu
  2. 2

    Valmista vinegretti. Pese ja kuivaa greippi huolellisesti. Raasta kuori pienellä terällä. Purista mehu kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 rklverigreipin raastettua kuorta
    1/2 kplverigreipin mehu
    1 rklmakeaa sinappia
    4 rkloliiviöljyä
    2 rklvalkoviinietikkaa
    1/4 tl(¼ tl) suolaa
  3. 3

    Leikkaa mango aivan siemenen vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja paloittele hedelmäpalat. Halkaise avokado, poista siemen, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta tonnikala ja raejuusto. Hienonna tilli.

    MääräAinesosa
    2 kplmangoa
    2 kplavokadoa
    1 kplpunasipuli
    2 kpl(à 185 / 140 g) tonnikalaa paloina vedessä tai öljyssä
    2 kpl(à 200 g) raejuustoa
    2 rklhienonnettua tilliä
  4. 4

    Jaa kaikki salaatin ainekset annoskulhoihin. Rouhi mustapippuria päälle. Lisää verigreippivinegrettiä maun mukaan.

    MääräAinesosa
    1 kplkeräsalaatti
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku tilliä, 2 rkl Hienonnettua tilliä, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, 2 dl Kiehuvaa vettä, Sitruunan kuori ja mehu, 2 rkl Verigreipin raastettua kuorta, 0,25 tl (¼ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä