Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmälautanen ja kauradippi

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Hedelmälautanen on helppo ja terveellinen välipala koululaiselle. Dippaa hedelmät hunajalla ja kanelilla maustettuun kastikkeeseen.

Ainekset

1 dl
kotimaisia vadelmia (pakaste)
2
puoliveriappelsiinia tai appelsiinia
2
omenaa
1
banaani

Kauradippi

2 dl
kauravalmistetta (”jogurttia”)
2 rkl
kaurahiutaleita
1 rkl
hunajaa
1/4 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota vadelmat pakastimesta huoneenlämpöön. Kuori appelsiinit ja omenat. Irrota appelsiinit käsin lohkoiksi tai leikkaa veitsellä suupaloiksi. Laita omenat leikkuulaudalle, leikkaa lohkoiksi siemenkodan ympäriltä ja paloittele suupaloiksi. Kuori ja paloittele banaani. Laita hedelmät ja vadelmat lautasille.

2
omenaa
1 dl
kotimaisia vadelmia (pakaste)
2
puoliveriappelsiinia tai appelsiinia
1
banaani
2

Kaada kauravalmiste kulhoon. Lisää kaurahiutaleet, hunaja ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Dippaa hedelmiä kastikkeeseen.

2 rkl
kaurahiutaleita
2 dl
kauravalmistetta (”jogurttia”)
1/4 tl
kanelia
1 rkl
hunajaa

VINKKI: Näistä aineksista valmistuu myös smoothie. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella juomaksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.1.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

143

598

3,0 g

24,0 g

13,0 g

2,5 g

3,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

puoliveriappelsiinia tai appelsiinia,

omenaa,

banaani.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli