Hedelmälautanen ja kauradippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hedelmälautanen ja kauradippi

Hedelmälautanen ja kauradippi

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Hedelmälautanen on helppo ja terveellinen välipala koululaiselle. Dippaa hedelmät hunajalla ja kanelilla maustettuun kastikkeeseen.

Ainekset

1 dl
kotimaisia vadelmia (pakaste)
2
puoliveriappelsiinia tai appelsiinia
2
omenaa
1
banaani

kauradippi

2 dl
kauravalmistetta (”jogurttia”)
2 rkl
kaurahiutaleita
1 rkl
hunajaa
1/4 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Ota vadelmat pakastimesta huoneenlämpöön. Kuori appelsiinit ja omenat. Irrota appelsiinit käsin lohkoiksi tai leikkaa veitsellä suupaloiksi. Laita omenat leikkuulaudalle, leikkaa lohkoiksi siemenkodan ympäriltä ja paloittele suupaloiksi. Kuori ja paloittele banaani. Laita hedelmät ja vadelmat lautasille.

2
omenaa
1 dl
kotimaisia vadelmia (pakaste)
2
puoliveriappelsiinia tai appelsiinia
1
banaani
2

Kaada kauravalmiste kulhoon. Lisää kaurahiutaleet, hunaja ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Dippaa hedelmiä kastikkeeseen.

2 rkl
kaurahiutaleita
2 dl
kauravalmistetta (”jogurttia”)
1/4 tl
kanelia
1 rkl
hunajaa

VINKKI: Näistä aineksista valmistuu myös smoothie. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella juomaksi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.1.2019
Muokattu: 5.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

598

143

3,0 g

24,0 g

13,0 g

2,5 g

3,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

puoliveriappelsiinia tai appelsiinia,

omenaa,

banaani.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli