Hedelmälautanen ja kauradippi

Arvostele resepti
2 Annosta

15 min

Hedelmälautanen on helppo ja terveellinen välipala koululaiselle. Dippaa hedelmät hunajalla ja kanelilla maustettuun kastikkeeseen.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 dlkotimaisia vadelmia (pakaste)
2 puoliveriappelsiinia tai appelsiinia
2 omenaa
1 banaani

Kauradippi

2 dlkauravalmistetta (”jogurttia”)
2 rklkaurahiutaleita
1 rklhunajaa
1/4 tlkanelia

Valmistus

  1. 1

    Ota vadelmat pakastimesta huoneenlämpöön. Kuori appelsiinit ja omenat. Irrota appelsiinit käsin lohkoiksi tai leikkaa veitsellä suupaloiksi. Laita omenat leikkuulaudalle, leikkaa lohkoiksi siemenkodan ympäriltä ja paloittele suupaloiksi. Kuori ja paloittele banaani. Laita hedelmät ja vadelmat lautasille.

    MääräAinesosa
    2 omenaa
    1 dlkotimaisia vadelmia (pakaste)
    2 puoliveriappelsiinia tai appelsiinia
    1 banaani
  2. 2

    Kaada kauravalmiste kulhoon. Lisää kaurahiutaleet, hunaja ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Dippaa hedelmiä kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    2 rklkaurahiutaleita
    2 dlkauravalmistetta (”jogurttia”)
    1/4 tlkanelia
    1 rklhunajaa

VINKKI: Näistä aineksista valmistuu myös smoothie. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella juomaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puoliveriappelsiinia tai appelsiinia, omenaa, banaani.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä