Helppo aasialainen suippokaalisalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Rapeassa suippokaalisalaatissa maistuvat Aasian maut: raikas lime, pähkinäinen seesami ja pirteä inkivääri. Juuri ennen tarjoilua mukaan hienonnetaan vielä reilusti tuoretta korianteria.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gsuippokaalia
1 kplkurkku
50 g(10 cm) purjoa
1 dlcashewpähkinöitä
1 kplruukku korianteria

Kastike

1 kpllime
1/2 dlseesamiöljyä
1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
20 ginkivääriä
1/2 kplpunaista chiliä
2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori kurkku. Halkaise kurkku pitkittäin ja koverra siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat. Pese ja suikaloi purjo.

    MääräAinesosa
    500 gsuippokaalia
    1 kplkurkku
    50 g(10 cm) purjoa
  2. 2

    Rouhi pähkinät. Paahda niitä hetki kuivalla, kuumalla pannulla ja anna jäähtyä. Yhdistä salaatin ainekset korianteria lukuun ottamatta kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 dlcashewpähkinöitä
  3. 3

    Purista limestä mehu. Hienonna chili. Kuori ja raasta 1 tl inkivääriä. Yhdistä kastikkeen ainekset. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1/2 kplpunaista chiliä
    20 ginkivääriä
    1/2 dlseesamiöljyä
    1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    2 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Hienonna korianteri ja sekoita se salaattiin juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku korianteria

Tarjoa suippokaalisalaattia esimerkiksi grillatun broilerin tai paistetun tofun lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä