Helppo aasialainen suippokaalisalaatti
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapeassa suippokaalisalaatissa maistuvat Aasian maut: raikas lime, pähkinäinen seesami ja pirteä inkivääri. Juuri ennen tarjoilua mukaan hienonnetaan vielä reilusti tuoretta korianteria.
| 500 g | suippokaalia |
| 1 kpl | kurkku |
| 50 g | (10 cm) purjoa |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 1/2 dl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 20 g | inkivääriä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori kurkku. Halkaise kurkku pitkittäin ja koverra siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat. Pese ja suikaloi purjo.
- 2.
Rouhi pähkinät. Paahda niitä hetki kuivalla, kuumalla pannulla ja anna jäähtyä. Yhdistä salaatin ainekset korianteria lukuun ottamatta kulhossa.
- 3.
Purista limestä mehu. Hienonna chili. Kuori ja raasta 1 tl inkivääriä. Yhdistä kastikkeen ainekset. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
- 4.
Hienonna korianteri ja sekoita se salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Helppo aasialainen suippokaalisalaatti
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Rapeassa suippokaalisalaatissa maistuvat Aasian maut: raikas lime, pähkinäinen seesami ja pirteä inkivääri. Juuri ennen tarjoilua mukaan hienonnetaan vielä reilusti tuoretta korianteria.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | suippokaalia |
| 1 kpl | kurkku |
| 50 g | (10 cm) purjoa |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Kastike | |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 dl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 20 g | inkivääriä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori kurkku. Halkaise kurkku pitkittäin ja koverra siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat. Pese ja suikaloi purjo.
Määrä Ainesosa 500 g suippokaalia 1 kpl kurkku 50 g (10 cm) purjoa - 2
Rouhi pähkinät. Paahda niitä hetki kuivalla, kuumalla pannulla ja anna jäähtyä. Yhdistä salaatin ainekset korianteria lukuun ottamatta kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 dl cashewpähkinöitä - 3
Purista limestä mehu. Hienonna chili. Kuori ja raasta 1 tl inkivääriä. Yhdistä kastikkeen ainekset. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1/2 kpl punaista chiliä 20 g inkivääriä 1/2 dl seesamiöljyä 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 2 tl sokeria 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Hienonna korianteri ja sekoita se salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria
Tarjoa suippokaalisalaattia esimerkiksi grillatun broilerin tai paistetun tofun lisukkeena.
Ravintosisältö
253
Energiaa kcal
1061
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
253
Energiaa kcal
1061
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























