
Helppo aasialainen suippokaalisalaatti
Ainekset
Kastike
Valmistus
- Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori kurkku. Halkaise kurkku pitkittäin ja koverra siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat. Pese ja suikaloi purjo.
- Rouhi pähkinät. Paahda niitä hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Kaada pähkinät pois pannulta ja anna jäähtyä.
Laita salaatin ainekset korianteria lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita.
Purista limestä mehu. Hienonna chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Hienonna korianteri ja sekoita se salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Tarjoa suippokaalisalaattia esimerkiksi grillatun broilerin tai paistetun tofun lisukkeena.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
210
880
15,0 g
1,6 g
11,4 g
9,6 g
4,4 g
5,2 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Lime,
1 tl Inkivääriä raastettuna,
Punaista chiliä,
0,25 tl (¼ tl) suolaa ,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli