Helppo härkäpata
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Karamellisoitu härkä on yhdistelmä suussa sulavaa rapeapintaista lihaa, hapanimelää kastiketta ja lempeää mausteisuutta. Hunajapomelo tuo kokonaisuuteen makeaa greippimäistä raikkautta. Tarjoa kastike riisin tai nuudelien kanssa.
| 300 g | (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita |
| 1 kpl | hunajapomelo |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 3 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | srirachakastiketta |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | (1 prk) omenatäysmehua |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | punainen chili |
- 1.
Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, fariinisokeri, maissitärkkelys ja srirachakastike isossa kulhossa. Lisää naudanlihasuikaleet seoksen joukkoon.
- 2.
Kuori ja leikkaa pomelo terävällä veitsellä kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin ja viipaloi neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- 3.
Kuumenna padassa tai pannussa tilkka öljyä ja ruskista paistisuikaleet pinnalta rapeiksi kahdessa erässä. Lisää sipulit ja kääntele hetki, kunnes sipuli on pehmennyt.
- 4.
Lisää mehu. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää pomelokuutiot ja kuumenna. Viimeistele hienonnetulla chilillä ja korianterilla.
Karamellisoitu härkä on yhdistelmä suussa sulavaa rapeapintaista lihaa, hapanimelää kastiketta ja lempeää mausteisuutta. Hunajapomelo tuo kokonaisuuteen makeaa greippimäistä raikkautta. Tarjoa kastike riisin tai nuudelien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita |
| 1 kpl | hunajapomelo |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 3 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | srirachakastiketta |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | (1 prk) omenatäysmehua |
LISÄKSI | |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | punainen chili |
Valmistus
- 1
Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, fariinisokeri, maissitärkkelys ja srirachakastike isossa kulhossa. Lisää naudanlihasuikaleet seoksen joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 rkl soijakastiketta 2 rkl riisiviinietikkaa 3 rkl fariinisokeria 1 rkl maissitärkkelystä 1 rkl srirachakastiketta 300 g (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita - 2
Kuori ja leikkaa pomelo terävällä veitsellä kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin ja viipaloi neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 1 kpl hunajapomelo 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Kuumenna padassa tai pannussa tilkka öljyä ja ruskista paistisuikaleet pinnalta rapeiksi kahdessa erässä. Lisää sipulit ja kääntele hetki, kunnes sipuli on pehmennyt.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 4
Lisää mehu. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää pomelokuutiot ja kuumenna. Viimeistele hienonnetulla chilillä ja korianterilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) omenatäysmehua 1 kpl punainen chili 1/2 ruukkua korianteria
Vinkki: Korvaa pomelo muilla makeilla sitruksilla.
Ravintosisältö
281
Energiaa kcal
1176
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
281
Energiaa kcal
1176
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























