Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo jauhelihakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maukas jauhelihakeitto valmistuu helposti muutamasta aineksesta. Käytä keittoon pakastejuureksia, niin perinteinen arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Öljyä
7 kpl
Keskikokoista perunaa
1 1/5 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutiota
400 g
Pakastekeittojuureksia
75 g
(3 rkl) tomaattipyreetä
Hienonnettua persiljaa pinnalle

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla sekoitellen.

400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Öljyä
2

Pese, kuori ja paloittele perunat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon liemikuutiot ja perunakuutiot sekä jauheliha pieninä paloina. Anna kiehua 5 minuuttia.

7 kpl
Keskikokoista perunaa
1 1/5 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutiota
3

Lisää pakastejuurekset ja tomaattipyree ja jatka keittämistä kunnes perunat ovat kypsiä.

400 g
Pakastekeittojuureksia
75 g
(3 rkl) tomaattipyreetä
4

Mausta keitto halutessasi ripauksella suolaa ja ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.

Hienonnettua persiljaa pinnalle
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 12.9.2011
|
Muokattu: 15.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

279

1169

16,5 g

5,5 g

15,8 g

4,3 g

2,8 g

15,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Hienonnettua persiljaa pinnalle.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli