Helppo jauhelihakeitto

arvosana4/5

(2)arviota
6 Annosta

30 min

Maukas jauhelihakeitto valmistuu helposti muutamasta aineksesta. Käytä keittoon pakastejuureksia, niin perinteinen arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
2 rklöljyä
7 kplkeskikokoista perunaa
1 1/5 lvettä
2 kpllihaliemikuutiota
400 gpakastekeittojuureksia
75 g(3 rkl) tomaattipyreetä
hienonnettua persiljaa pinnalle

Valmistus

  1. 1

    Ruskista jauheliha öljyssä pannulla sekoitellen.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    2 rklöljyä
  2. 2

    Pese, kuori ja paloittele perunat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon liemikuutiot ja perunakuutiot sekä jauheliha. Anna kiehua 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    7 kplkeskikokoista perunaa
    1 1/5 lvettä
    2 kpllihaliemikuutiota
  3. 3

    Lisää pakastejuurekset ja tomaattipyree ja jatka keittämistä kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    400 gpakastekeittojuureksia
    75 g(3 rkl) tomaattipyreetä
  4. 4

    Mausta keitto halutessasi ripauksella suolaa ja ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.

    MääräAinesosa
    hienonnettua persiljaa pinnalle

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Hienonnettua persiljaa pinnalle.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Päivi Ristell
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä