Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo kikhernesalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Ruokaisa kikhernesalaatti herkuttelee väreillä ja valmistuu vartissa. Salaatin juju on raikas basilika-jogurttikastike, joka maustaa kikherneet maukkaiksi.

Ainekset

230 g
(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
1 kpl
kurkku
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
2 kpl
avokadoa
1 kpl
ruukku rucolaa tai viinisuolaheinää
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
50 g
(½ ps) saksanpähkinöitä

Basilika-jogurttikastike

1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
lime
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
paksua jogurttia (esim. turkkilaista)
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee basilika-jogurttikastike. Laita basilikan lehdet varsineen kapeaan teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Huuhtele lime ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää kaikki loput kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Valuta kikherneet ja sekoita kastikkeeseen.

1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
lime
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
paksua jogurttia (esim. turkkilaista)
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
230 g
(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
2

Huuhtele kurkku ja tomaatit. Leikkaa kurkku suupaloksi ja puolita tomaatit. Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa rucolan tai viinisuolaheinän lehdet. Revi suupaloiksi ja jätä muutama kokonainen lehti koristeluun.

1 kpl
kurkku
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
2 kpl
avokadoa
1 kpl
ruukku rucolaa tai viinisuolaheinää
3

Kokoa salaatti. Levitä kurkut, tomaatit ja rucola tai viinisuolaheinä vadille. Kaada kikherneet kastikkeineen tasaisesti kasvisten päälle. Murustele feta ja pähkinät pinnalle. Lisää avokadot ja ananaskirsikat. Viimeistele muutamalla rucolan tai viinisuolaheinän lehdellä.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
50 g
(½ ps) saksanpähkinöitä
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.4.2024
|
Muokattu: 9.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

649

2719

39,8 g

11,5 g

39,5 g

13,3 g

12,8 g

26,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli