Helppo kikhernesalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ruokaisa kikhernesalaatti herkuttelee väreillä ja valmistuu vartissa. Salaatin juju on raikas basilika-jogurttikastike, joka maustaa kikherneet maukkaiksi.
| 230 g | (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä |
| 1 kpl | kurkku |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | ruukku rucolaa tai viinisuolaheinää |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 50 g | (½ ps) saksanpähkinöitä |
| Basilika-jogurttikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | paksua jogurttia (esim. turkkilaista) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Tee basilika-jogurttikastike. Laita basilikan lehdet varsineen kapeaan teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Huuhtele lime ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää kaikki loput kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Valuta kikherneet ja sekoita kastikkeeseen.
- 2.
Huuhtele kurkku ja tomaatit. Leikkaa kurkku suupaloksi ja puolita tomaatit. Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa rucolan tai viinisuolaheinän lehdet. Revi suupaloiksi ja jätä muutama kokonainen lehti koristeluun.
- 3.
Kokoa salaatti. Levitä kurkut, tomaatit ja rucola tai viinisuolaheinä vadille. Kaada kikherneet kastikkeineen tasaisesti kasvisten päälle. Murustele feta ja pähkinät pinnalle. Lisää avokadot ja ananaskirsikat. Viimeistele muutamalla rucolan tai viinisuolaheinän lehdellä.
Ruokaisa kikhernesalaatti herkuttelee väreillä ja valmistuu vartissa. Salaatin juju on raikas basilika-jogurttikastike, joka maustaa kikherneet maukkaiksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 230 g | (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä |
| 1 kpl | kurkku |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | ruukku rucolaa tai viinisuolaheinää |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 50 g | (½ ps) saksanpähkinöitä |
Basilika-jogurttikastike | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | paksua jogurttia (esim. turkkilaista) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Tee basilika-jogurttikastike. Laita basilikan lehdet varsineen kapeaan teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Huuhtele lime ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää kaikki loput kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Valuta kikherneet ja sekoita kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl lime 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl paksua jogurttia (esim. turkkilaista) 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl juoksevaa hunajaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 230 g (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä - 2
Huuhtele kurkku ja tomaatit. Leikkaa kurkku suupaloksi ja puolita tomaatit. Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa rucolan tai viinisuolaheinän lehdet. Revi suupaloiksi ja jätä muutama kokonainen lehti koristeluun.
Määrä Ainesosa 1 kpl kurkku 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 100 g (1 rs) ananaskirsikoita 2 kpl avokadoa 1 kpl ruukku rucolaa tai viinisuolaheinää - 3
Kokoa salaatti. Levitä kurkut, tomaatit ja rucola tai viinisuolaheinä vadille. Kaada kikherneet kastikkeineen tasaisesti kasvisten päälle. Murustele feta ja pähkinät pinnalle. Lisää avokadot ja ananaskirsikat. Viimeistele muutamalla rucolan tai viinisuolaheinän lehdellä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 50 g (½ ps) saksanpähkinöitä
Ravintosisältö
649
Energiaa kcal
2718
Energiaa kj
39,8 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,5 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
649
Energiaa kcal
2718
Energiaa kj
39,8 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,5 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























