Helppo kikhernesalaatti
Ainekset
Basilika-jogurttikastike
Valmistus
Tee basilika-jogurttikastike. Laita basilikan lehdet varsineen kapeaan teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Huuhtele lime ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää kaikki loput kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Valuta kikherneet ja sekoita kastikkeeseen.
Huuhtele kurkku ja tomaatit. Leikkaa kurkku suupaloksi ja puolita tomaatit. Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa rucolan tai viinisuolaheinän lehdet. Revi suupaloiksi ja jätä muutama kokonainen lehti koristeluun.
Kokoa salaatti. Levitä kurkut, tomaatit ja rucola tai viinisuolaheinä vadille. Kaada kikherneet kastikkeineen tasaisesti kasvisten päälle. Murustele feta ja pähkinät pinnalle. Lisää avokadot ja ananaskirsikat. Viimeistele muutamalla rucolan tai viinisuolaheinän lehdellä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
649
2719
39,8 g
11,5 g
39,5 g
13,3 g
12,8 g
26,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli