Helppo kikhernesalaatti

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Ruokaisa kikhernesalaatti herkuttelee väreillä ja valmistuu vartissa. Salaatin juju on raikas basilika-jogurttikastike, joka maustaa kikherneet maukkaiksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
230 g(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
1 kplkurkku
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
100 g(1 rs) ananaskirsikoita
2 kplavokadoa
1 kplruukku rucolaa tai viinisuolaheinää
200 g(1 pkt) fetajuustoa
50 g(½ ps) saksanpähkinöitä

Basilika-jogurttikastike

1 kplruukku basilikaa
1 kpllime
1 kplvalkosipulinkynsi
1 dlpaksua jogurttia (esim. turkkilaista)
1 rklrypsiöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Tee basilika-jogurttikastike. Laita basilikan lehdet varsineen kapeaan teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Huuhtele lime ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää kaikki loput kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Valuta kikherneet ja sekoita kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    1 kpllime
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 dlpaksua jogurttia (esim. turkkilaista)
    1 rklrypsiöljyä
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    230 g(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
  2. 2

    Huuhtele kurkku ja tomaatit. Leikkaa kurkku suupaloksi ja puolita tomaatit. Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa rucolan tai viinisuolaheinän lehdet. Revi suupaloiksi ja jätä muutama kokonainen lehti koristeluun.

    MääräAinesosa
    1 kplkurkku
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    100 g(1 rs) ananaskirsikoita
    2 kplavokadoa
    1 kplruukku rucolaa tai viinisuolaheinää
  3. 3

    Kokoa salaatti. Levitä kurkut, tomaatit ja rucola tai viinisuolaheinä vadille. Kaada kikherneet kastikkeineen tasaisesti kasvisten päälle. Murustele feta ja pähkinät pinnalle. Lisää avokadot ja ananaskirsikat. Viimeistele muutamalla rucolan tai viinisuolaheinän lehdellä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    50 g(½ ps) saksanpähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä