Helppo siikakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo siikakeitto

Helppo siikakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Amerikkalainen kermainen kalakeitto valmistetaan näppärästi siikafileistä ja pakastekasviksista. Chowder-nimellä tunnettua keittoa voi varioida kalalajia vaihtamalla ja lisäämällä joukkoon esimerkiksi katkarapuja.

Ainekset

8 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
600 g
(2 ps) pakastekasviksia (esim. Amerikan kasvissekoitus)
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
200 g
(1 ps) maissia (pakaste)
600 g
siikafileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 rkl
ruukkua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murustele liemikuutio veteen. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.

8 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
600 g
(2 ps) pakastekasviksia (esim. Amerikan kasvissekoitus)
200 g
(1 ps) maissia (pakaste)
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
2

Poista siikafileestä ruodot ja halutessasi nahka. Paloittele suupaloiksi.

600 g
siikafileetä
3

Lisää ruokakerma ja mausteet keittoon. Kuumenna, kunnes liemi poreilee reippaasti. Hienonna persilja. Lisää kalapalat ja persilja keittoon, peitä kannella ja siirrä pois levyltä. Anna kalojen kypsyä ja keiton vetäytyä 5 minuuttia.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 rkl
ruukkua persiljaa

Vinkki: Anna kalan ja äyriäisten kypsyä jäähtyvässä liemessä. Näin ne pysyvät mehevinä eivätkä sitkisty tai hajoa liemeen.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 11.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1629

389

10,5 g

4,8 g

31,0 g

12,0 g

6,5 g

38,5 g

1,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli