Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murustele liemikuutio veteen. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.
Poista siikafileestä ruodot ja halutessasi nahka. Paloittele suupaloiksi.
Lisää ruokakerma ja mausteet keittoon. Kuumenna, kunnes liemi poreilee reippaasti. Hienonna persilja. Lisää kalapalat ja persilja keittoon, peitä kannella ja siirrä pois levyltä. Anna kalojen kypsyä ja keiton vetäytyä 5 minuuttia.
Vinkki: Anna kalan ja äyriäisten kypsyä jäähtyvässä liemessä. Näin ne pysyvät mehevinä eivätkä sitkisty tai hajoa liemeen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1629
389
10,5 g
4,8 g
31,0 g
12,0 g
6,5 g
38,5 g
1,3 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli