Helppo siikakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Amerikkalainen kermainen kalakeitto valmistetaan näppärästi siikafileistä ja pakastekasviksista. Chowder-nimellä tunnettua keittoa voi varioida kalalajia vaihtamalla ja lisäämällä joukkoon esimerkiksi katkarapuja.
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 600 g | (2 ps) pakastekasviksia (esim. amerikan kasvissekoitus) |
| 200 g | (1 ps) sipulikuutioita (pakaste) |
| 200 g | (1 ps) maissia (pakaste) |
| 600 g | siikafileetä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murustele liemikuutio veteen. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.
- 2.
Poista siikafileestä ruodot ja halutessasi nahka. Paloittele suupaloiksi.
- 3.
Lisää ruokakerma ja mausteet keittoon. Kuumenna, kunnes liemi poreilee reippaasti. Hienonna persilja. Lisää kalapalat ja persilja keittoon, peitä kannella ja siirrä pois levyltä. Anna kalojen kypsyä ja keiton vetäytyä 5 minuuttia.
Helppo siikakeitto
Amerikkalainen kermainen kalakeitto valmistetaan näppärästi siikafileistä ja pakastekasviksista. Chowder-nimellä tunnettua keittoa voi varioida kalalajia vaihtamalla ja lisäämällä joukkoon esimerkiksi katkarapuja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 600 g | (2 ps) pakastekasviksia (esim. amerikan kasvissekoitus) |
| 200 g | (1 ps) sipulikuutioita (pakaste) |
| 200 g | (1 ps) maissia (pakaste) |
| 600 g | siikafileetä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murustele liemikuutio veteen. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 1 kpl kalaliemikuutio (gluteeniton) 600 g (2 ps) pakastekasviksia (esim. amerikan kasvissekoitus) 200 g (1 ps) maissia (pakaste) 200 g (1 ps) sipulikuutioita (pakaste) - 2
Poista siikafileestä ruodot ja halutessasi nahka. Paloittele suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 600 g siikafileetä - 3
Lisää ruokakerma ja mausteet keittoon. Kuumenna, kunnes liemi poreilee reippaasti. Hienonna persilja. Lisää kalapalat ja persilja keittoon, peitä kannella ja siirrä pois levyltä. Anna kalojen kypsyä ja keiton vetäytyä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 kpl ruukku persiljaa
Vinkki: Anna kalan ja äyriäisten kypsyä jäähtyvässä liemessä. Näin ne pysyvät mehevinä eivätkä sitkisty tai hajoa liemeen.
Ravintosisältö
412
Energiaa kcal
1727
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
38,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
412
Energiaa kcal
1727
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
38,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























