Helppo siikakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Amerikkalainen kermainen kalakeitto valmistetaan näppärästi siikafileistä ja pakastekasviksista. Chowder-nimellä tunnettua keittoa voi varioida kalalajia vaihtamalla ja lisäämällä joukkoon esimerkiksi katkarapuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlvettä
1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
600 g(2 ps) pakastekasviksia (esim. amerikan kasvissekoitus)
200 g(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
200 g(1 ps) maissia (pakaste)
600 gsiikafileetä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1/2 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murustele liemikuutio veteen. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
    600 g(2 ps) pakastekasviksia (esim. amerikan kasvissekoitus)
    200 g(1 ps) maissia (pakaste)
    200 g(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
  2. 2

    Poista siikafileestä ruodot ja halutessasi nahka. Paloittele suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    600 gsiikafileetä
  3. 3

    Lisää ruokakerma ja mausteet keittoon. Kuumenna, kunnes liemi poreilee reippaasti. Hienonna persilja. Lisää kalapalat ja persilja keittoon, peitä kannella ja siirrä pois levyltä. Anna kalojen kypsyä ja keiton vetäytyä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 kplruukku persiljaa

Vinkki: Anna kalan ja äyriäisten kypsyä jäähtyvässä liemessä. Näin ne pysyvät mehevinä eivätkä sitkisty tai hajoa liemeen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
11.8.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä