Helppo tomaattinen gnocchivuoka

arvosana4/5

(14)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Arjen helppo gnocchivuoka syntyy uunissa vähällä vaivalla. Kruunaa tomaattinen gnocchivuoka mozzarellalla ja viimeistele tuoreella basilikalla. Helppoa ja herkullista!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 rs) perunagnoccheja
400 g(1 tlk) tomaatti-pastakastiketta
1 dlvettä
1/2 kplruukkua basilikaa
2 - 3 kpltomaattia
125 g(1 pkt) mozzarellaa

Lisäksi

1/2 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
1/2 kplruukkua basilikaa
mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Laita gnocchit, pastakastike ja vesi öljyttyyn uunivuokaan (noin 26 x 20 cm). Hienonna basilika, lisää vuokaan ja sekoita. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Peitä kastike tomaattiviipaleilla ja revi pinnalle mozzarellaa.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) perunagnoccheja
    400 g(1 tlk) tomaatti-pastakastiketta
    1 dlvettä
    1/2 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
    1/2 kplruukkua basilikaa
    2 - 3 kpltomaattia
    125 g(1 pkt) mozzarellaa
  2. 2

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes mozzarella on saanut kauniin paistovärin. Viimeistele annos basilikalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa
    1/2 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä