Herkkupaisti porsaasta punajuuri- ja kanttarellikastikkeen kera

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgmarinoitu porsaanpaisti
1 - 2 rkltuoretta rosmariinia tai 1-2 tl kuivattua
2 - 3 dlvettä tai kasvislientä
8 - 10 kplperunaa viipaleina

Punajuurikastike:

100 gmargariinia tai voita
1 dlvehnäjauhoja
2 - 3 dlraakaa punajuurta karkeaksi raastettuna tai ohueksi suikaloituna
4 dlkasvislientä
sitruunapippuria ja suolaa
tilkka kermaa tai ranskankermaa

Kanttarellikastike:

1 lkanttarelleja
100 gmargariinia tai voita
1 - 2 kplpientä kevätsipulia varsineen
3/4 dlvehnäjauhoja
2 dlvettä tai kasvislientä
2 dlruokakermaa
valkopippuria ja suolaa

Valmistus

  1. 1

    Osta valmiiksi marinoitu porsaanpaisti, jossa on paistovahti ja kypsennä se vuoassa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vuokaan kypsentämisen puolessa välissä neste paistin päälle valellen sekä hienonnettu rosmariini. Kypsennä paistia hetki ja lisää vuokaan paistin viereen kuoritut ja viipaloidut perunat. Kypsennä kunnes sekä paisti että perunat ovat kypsiä. Kääntele perunoita välillä paistamisen aikana.Valmista paistin kypsyessä kastikkeet. Kuori ja raasta tai suikaloi punajuuret tai käytä punajuuren varsien punaista, mehevää ja lehdetöntä osaa, jonka paloittelet pieniksi pätkiksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen sekoittaen jauhot.Kiehauta ruskistamatta ja lisää punajuurisilppu, neste sekä mausteet. Keitä kastiketta kunnes punajuuri on kypsää. Tarjoa kastike perunoiden ja keitetyn kukkakaalin lisänä lihan kanssa.Sulata kantarellikastikkeeseen rasva ja ruskista siinä silputut sienet kevyesti. Lisää sipulisilppu ja hauduta kunnes se on pehmeää. Sekoita. Lisää jauhot, vesi ja kerma. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Tarjoa kuten edellä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio FotoniOy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025