Herkkupaisti porsaasta punajuuri- ja kanttarellikastikkeen kera - Yhteishyvä

Herkkupaisti porsaasta punajuuri- ja kanttarellikastikkeen kera

???
Annokset
7
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Marinoitu porsaanpaisti
1 - 2 rkl
Tuoretta rosmariinia tai 1-2 tl kuivattua
2 - 3 dl
Vettä tai kasvislientä
8 - 10 kpl
Perunaa viipaleina

PUNAJUURIKASTIKE:

100 g
Margariinia tai voita
1 dl
Vehnäjauhoja
2 - 3 dl
Raakaa punajuurta karkeaksi raastettuna tai ohueksi suikaloituna
4 dl
Kasvislientä
Sitruunapippuria ja suolaa
Tilkka kermaa tai ranskankermaa

KANTTARELLIKASTIKE:

1 l
Kanttarelleja
100 g
Margariinia tai voita
1 - 2 kpl
Pientä kevätsipulia varsineen
3/4 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Vettä tai kasvislientä
2 dl
Ruokakermaa
Valkopippuria ja suolaa

Näin teet

1

Osta valmiiksi marinoitu porsaanpaisti, jossa on paistovahti ja kypsennä se vuoassa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vuokaan kypsentämisen puolessa välissä neste paistin päälle valellen sekä hienonnettu rosmariini. Kypsennä paistia hetki ja lisää vuokaan paistin viereen kuoritut ja viipaloidut perunat. Kypsennä kunnes sekä paisti että perunat ovat kypsiä. Kääntele perunoita välillä paistamisen aikana.Valmista paistin kypsyessä kastikkeet. Kuori ja raasta tai suikaloi punajuuret tai käytä punajuuren varsien punaista, mehevää ja lehdetöntä osaa, jonka paloittelet pieniksi pätkiksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen sekoittaen jauhot.Kiehauta ruskistamatta ja lisää punajuurisilppu, neste sekä mausteet. Keitä kastiketta kunnes punajuuri on kypsää. Tarjoa kastike perunoiden ja keitetyn kukkakaalin lisänä lihan kanssa.Sulata kantarellikastikkeeseen rasva ja ruskista siinä silputut sienet kevyesti. Lisää sipulisilppu ja hauduta kunnes se on pehmeää. Sekoita. Lisää jauhot, vesi ja kerma. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Tarjoa kuten edellä.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio FotoniOy
Julkaistu: 16.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa