Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkkusienikeitto ja parmesaanikrutongit

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Sienikeitto on helppo ja herkullinen lounas tai vaikkapa rapujuhlien alkuruoka. Soseuta keitto sileäksi ja valmista lisukkeeksi rapeat parmesaanikrutongit.

Ainekset

1 kpl
Herkkusieniä (200 g)
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Margariinia tai öljyä
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Kasvislientä
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
Makeaa soijakastiketta
Muutama tippa tabascoa
Suolaa
Mustapippuria

Parmesaanikrutongit

2 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
1 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Harjaa ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä pinnoitetussa kasarissa kunnes niistä haihtuu neste. Lisää rasva ja sipulit. Sekoita hetki. Ripottele päälle jauhot, sekoita ja kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia. Lisää keittoon tuorejuusto ja mausta soijakastikkeella, tabascolla, suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes juusto sulaa. Soseuta sauvasekoittimella.

2

Kuutioi leipäviipaleet ja ruskista ne oliiviöljyssä. Siirrä pannu syrjään ja ripottele lämpimien leipäkuutioiden päälle parmesaaniraastetta. Kääntele sekaisin. Tarjoa krutongit keiton kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
|
Muokattu: 2.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

380

1588

30,0 g

12,5 g

20,0 g

3,5 g

2,0 g

5,5 g

4,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Muutama tippa tabascoa,

Suolaa,

Mustapippuria,

2 rkl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli