Herkkusienikeitto ja parmesaanikrutongit

Arvostele resepti
2 Annosta

15 min

Sienikeitto on helppo ja herkullinen lounas tai vaikkapa rapujuhlien alkuruoka. Soseuta keitto sileäksi ja valmista lisukkeeksi rapeat parmesaanikrutongit.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplherkkusieniä (200 g)
1 kplpieni sipuli
1 rklmargariinia tai öljyä
1 1/2 rklvehnäjauhoja
3 dlkasvislientä
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 rklmakeaa soijakastiketta
muutama tippa tabascoa
suolaa
mustapippuria

Parmesaanikrutongit

2 kplvaaleaa paahtoleipää
1 rkloliiviöljyä
2 rklparmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Harjaa ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä pinnoitetussa kasarissa kunnes niistä haihtuu neste. Lisää rasva ja sipulit. Sekoita hetki. Ripottele päälle jauhot, sekoita ja kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia. Lisää keittoon tuorejuusto ja mausta soijakastikkeella, tabascolla, suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes juusto sulaa. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. 2

    Kuutioi leipäviipaleet ja ruskista ne oliiviöljyssä. Siirrä pannu syrjään ja ripottele lämpimien leipäkuutioiden päälle parmesaaniraastetta. Kääntele sekaisin. Tarjoa krutongit keiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Muutama tippa tabascoa, Suolaa, Mustapippuria, 2 rkl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025