Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hölskytyskurkut

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Hölskytyskurkut valmistuvat, kun säilöt purkkiin tavallista tai avomaankurkkua. Nämä perinteiset mummon kurkut maistuvat salaattien kanssa ja grilliruoan lisäkkeenä.

Ainekset

1 kpl
Kurkku tai 4 avomaankurkkua
1 kpl
ruukku tilliä
1 rkl
Sokeria
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kurkku ja höylää juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.

1 kpl
Kurkku tai 4 avomaankurkkua
1 kpl
ruukku tilliä
2

Mittaa sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannelliseen lasipurkkiin. Lisää joukkoon kurkut ja tilli.

1 rkl
Sokeria
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1/2 tl
Suolaa
3

Sulje kansi ja ravista hyvin hetki. Anna hölskytyskurkkujen maustua viileässä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|
Muokattu: 28.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

15

61

2,5 g

2,5 g

0,3 g

0,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli