Hölskytyskurkut | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hölskykurkut
Play

Hölskytyskurkut

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Hölskytyskurkut valmistuvat kun säilöt purkkiin tavallista tai avomaankurkkua. Nämä mummon kurkut maistuvat salaattien kanssa ja grilliruoan lisäkkeenä. Katso myös video hölskytyskurkkujen tekemisestä!

Ainekset

1 kpl
Kurkku tai 4 avomaankurkkua
Nippu tuoretta tilliä
1 rkl
Sokeria
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kurkku ja höylää juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.

1 kpl
Kurkku tai 4 avomaankurkkua
Nippu tuoretta tilliä
2

Mittaa sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannelliseen lasipurkkiin. Lisää joukkoon kurkut ja tilli.

Sulje kansi ja ravista hyvin hetki. Anna maustua viileässä.

1 rkl
Sokeria
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1/2 tl
Suolaa
3

Sulje kansi ja ravista hyvin hetki. Anna maustua viileässä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 3.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

61

15

2,5 g

2,5 g

0,3 g

0,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Nippu tuoretta tilliä,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli