Hölskytyskurkut
15 min
6 Annosta
Hölskytyskurkut valmistuvat, kun säilöt purkkiin tavallista tai avomaankurkkua. Nämä perinteiset mummon kurkut maistuvat salaattien kanssa ja grilliruoan lisäkkeenä.
Ainekset
Valmistus
1
Huuhtele kurkku ja höylää juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
1 kpl
Kurkku tai 4 avomaankurkkua
1 kpl
ruukku tilliä
2
Mittaa sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannelliseen lasipurkkiin. Lisää joukkoon kurkut ja tilli.
1 rkl
Sokeria
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1/2 tl
Suolaa
3
Sulje kansi ja ravista hyvin hetki. Anna hölskytyskurkkujen maustua viileässä.
Lisää aiheesta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|Muokattu: 28.6.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
15
61
—
—
2,5 g
2,5 g
0,3 g
0,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli