Mummon hölskytyskurkut

arvosana4/5

(6)arviota
6 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Hölskytyskurkut eli mummon kurkut ovat klassinen kesäruokien lisuke. Tillillä ja etikkaisella liemellä maustetut kurkut voi tehdä kasvihuone- tai avomaankurkuista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 gkurkkua
1/2 kplruukku tilliä
1 rklsokeria
2 rklväkiviinaetikkaa
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kurkku ja höylää juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.

    MääräAinesosa
    300 gkurkkua
    1/2 kplruukku tilliä
  2. 2

    Sekoita sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannellisessa lasipurkissa. Lisää joukkoon kurkut ja tilli.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria
    2 rklväkiviinaetikkaa
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Sulje kansi ja ravista hyvin hetki. Anna maustua viileässä tarjoiluun saakka, vähintään 15 minuuttia.

Jos käytät avomaankurkkuja, voit kuoria ne halutessasi ennen viipalointia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.9.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä