Isoäidin sunnuntaimureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Isoäidin sunnuntaimureke

Isoäidin sunnuntaimureke

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämän jauhelihamurekkeen juju on juustoisessa täytteessä ja murekkeen kanssa tarjottavassa kermaisessa tomaattikastikkeessa.

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
rypsiöljyä
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta

täyte

200 g
(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
100 g
kermajuustoa
1 tl
oreganoa

tomaattikastike

1 kpl
Sipuli
2 rkl
margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
390 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
chilihiutaleita
1 dl
kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista mureke. Kuori ja hienonna sipulit. Laita sipulit mikronkestävään kulhoon. Lisää öljy ja kuumenna täydellä teholla ½ minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
rypsiöljyä
2

Mittaa kerma ja vesi kulhoon. Lisää korppujauhot. Anna seoksen turvota 5 minuuttia.

1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja
3

Lisää jauheliha, muna, hieman jäähtynyt sipuli ja mausteet. Sekoita mureketaikina tasaiseksi. Anna taikinan maustua sillä välin, kun valmistelet täytteen ja teet kastikkeen.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1 tl
Suolaa
1 kpl
sipuli
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista täyte. Keitä papuja 2 minuuttia vähässä vedessä. Kaada pavut siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Paloittele juusto sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

200 g
(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
100 g
kermajuustoa
5

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota silppu pehmeäksi rasvassa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja paseerattu tomaatti. Murenna sekaan kasvisliemikuutio ja lisää mausteet. Anna kastikkeen hautua 5 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta kastike.

1 kpl
Sipuli
2 rkl
margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
390 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 dl
kuohukermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
sokeria
6

Muotoile jauhelihataikinasta noin 25 cm:n pituinen mureke öljyttyyn uunivuokaan tai -pellille. Paina murekkeeseen pitkittäin kuoppa esimerkiksi kämmensyrjällä. Täytä kuoppa pavuilla ja juustolla. Ripottele päälle oreganoa. Peitä täyte mureketaikinalla.

1 tl
oreganoa
7

Kypsennä mureketta uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata täytteen pavut halutessasi herneillä tai maissilla. Myös oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit sopivat murekkeen täytteeksi.

Resepti:
Pirjo Muurinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2928

699

50,8 g

27,0 g

24,8 g

12,5 g

3,5 g

34,8 g

4,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

0,5 tl rouhittua mustapippuria,

0,5 tl rouhittua mustapippuria,

0,25 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli