Isoäidin sunnuntaimureke - Yhteishyvä

Isoäidin sunnuntaimureke

???
Annokset
4
Muhevan murekkeen täyte syntyy sekavihanneksista, kananmunasta ja sipulista. Tarjoile annos tomaattikastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Tavallista jauhelihaa
1 kpl
Iso sipuli
(2 valkosipulinkynttä puserrettuna)
1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
1 dl
Kuohukermaa
1 tl
Suolaa
2 kpl
Munaa
1 tl
Pippurimausteseosta
1 tl
Paprikaa
1/2 tl
Nelimaustetta tai hienonnettua maustepippuria

TÄYTE:

300 g
Pakastekasviksia, esim. sekavihanneksia
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Muna
1/2 tl
Yrttisuolaa

PINNALLE:

1 - 2 rkl
Korppujauhetta

TOMAATTIKASTIKE:

2 rkl
Margariinia tai öljyä
1 kpl
Sipuli hienonnettuna
2 rkl
Vehnäjauhoja
400 g
Tomaattimursketta
1 - 2 dl
Vettä
1/2 kpl
Kasvisliemikuutiota
Suolaa, sokeria ja valkopippuria
1 rkl
Chilikastiketta tai ripaus chiliä
(1 dl kermaa)

Näin teet

1

Hienonna sipulit hyvin. Turvota korppujauhe kerman ja veden seoksessa kulhon pohjalla. Lisää kulhoon vähitellen muut ainekset. Vaivaa murekeseosta, kunnes se tarttuu hiukan kulhon reunoille.Sekoita täytteen ainekset. Paloittele kasviksia tarpeen mukaan pienempiin paloihin. Hienonna sipuli hyvin.Levitä pienelle uunipannulle leivinpaperi ja kostuta se kylmällä vedellä. Taputtele murekeseos paperille noin 2 cm paksuksi kerrokseksi. Jaa täyte levyn keskiviivalle. Pyöritä murekelevy paperin avulla täytteen ympärille ja paina saumakohta sormin kiinni. Koristele murekkeen pinta haarukalla. Ripottele pintaan korppujauhetta. Kypsennä mureketta 200 asteessa 30-40 minuuttia. Valele pintaa välillä.Hienonna kastiketta varten sipuli ja pehmitä se rasvassa ruskistamatta. Lisää tomaattimurske, johon olet sekoittanut jauhot. Keitä viisi minuuttia ja lisää tarpeen mukaan vettä. Mausta. Lisää lopuksi kerma, mutta älä keitä enää, ettei kastike juoksetu.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 19.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa