Valmista mureke. Kuori ja hienonna sipulit. Laita sipulit mikronkestävään kulhoon. Lisää öljy ja kuumenna täydellä teholla ½ minuuttia.
Mittaa kerma ja vesi kulhoon. Lisää korppujauhot. Anna seoksen turvota 5 minuuttia.
Lisää jauheliha, muna, hieman jäähtynyt sipuli ja mausteet. Sekoita mureketaikina tasaiseksi. Anna taikinan maustua sillä välin, kun valmistelet täytteen ja teet kastikkeen.
Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista täyte. Keitä papuja 2 minuuttia vähässä vedessä. Kaada pavut siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Paloittele juusto sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota silppu pehmeäksi rasvassa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja paseerattu tomaatti. Murenna sekaan kasvisliemikuutio ja lisää mausteet. Anna kastikkeen hautua 5 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta kastike.
Muotoile jauhelihataikinasta noin 25 cm:n pituinen mureke öljyttyyn uunivuokaan tai -pellille. Paina murekkeeseen pitkittäin kuoppa esimerkiksi kämmensyrjällä. Täytä kuoppa pavuilla ja juustolla. Ripottele päälle oreganoa. Peitä täyte mureketaikinalla.
Kypsennä mureketta uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata täytteen pavut halutessasi herneillä tai maissilla. Myös oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit sopivat murekkeen täytteeksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
699
2928
50,8 g
27,0 g
24,8 g
12,5 g
3,5 g
34,8 g
4,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
0,5 tl rouhittua mustapippuria,
0,5 tl rouhittua mustapippuria,
0,25 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli